1. Home
  2. Prezentacije
  3. Jaguar E-Pace prošao kroz zatezanje bora (GALERIJA)
Jaguar E-Pace prošao kroz zatezanje bora (GALERIJA)
1

Jaguar E-Pace prošao kroz zatezanje bora (GALERIJA)

241
1
Podelite sa prijateljima:

Britanski SUV dobio je ozbiljnu restilizaciju, promene spolja su suptilne, dok je unutar vozila ipak došlo do većih izmena. Novitet je i plug-in hibridna varijanta. 

Ne dešava se često da neki model prilikom ažuriranja u potpunosti promeni platformu, no ovaj put se i to dogodilo. Tako je E-Pace napustio staru arhitekturu koja se oslanjala na Fordovu tehnologiju, i usvojio je PTA platformu JLR grupe. Jaguar navodi da nova osnova omogućava bolje upravljanje, odnosno kvalitetniju voznu dinamiku.

U ponudi će biti sedam pogonskih jedinica, od čega čak šest spada među elektrifikovane. Uvodni agregat kod dizelaša jeste dvolitarski turbo četvorocilindarski motor koji raspolaže sa 163 ks i ručnim šestostepenim menjačem koji snagu šalje na prednje točkove. Postoji verzija ovog agregata uparena sa devetostepenim automatikom, pogonom na sve točkove i sistemom blagog hibrida. Krunu ponude kod dizelaša čini dvolitarska pogonska jedinica sa 204 ks. Ovaj agregat povezan je takođe sa devetostepenom automatskom transmisijom i snagu šalje na sve točkove, uz to poseduje i sistem blagog hibrida.

Kod benzinaca svi ponuđeni agregati poseduju dodatak blagog hibrida i ovde se počinje od trocilindarskog 1,5-litarskog motora sa turbo punjačem. Taj agregat isporučuje 160 ks, i preko osmostepenog automatskog menjača snagu prenosi na prednje točkove. Ova pogonska jedinica je u upotrebi i kod plug-in hibridnog izdanja, gde je u kombinaciji sa elektromotorom.

Plug-in hibrid je ujedno i najsnažnija opcija u ponudi. Vozaču je na raspolaganju ukupno 309 ks i pogon na sve točkove. Jaguar navodi da je hibridni E-Pace u stanju da pređe 55 km koristeći samo električnu energiju.

Što se tiče ostalih benzinskih motora, Jaguar nudi dvolitarski četvorocilindarski turbo motor koji dolazi potpomognut blagim hibridom. Pomenuti agregat uparen je sa devetostepenim automatskim menjačem i snaga se šalje na sve točkove. Britanska marka nudi tri varijante dvolitarskog benzinca sa 200, 249 i 300 ks.

Kada je reč o vizuelnim promenama koje je E-Pace doživeo, one u eksterijeru su zaista suptilne i mahom skoncentrisane na anfas automobila. Dakle, tu je nova rešetka, veći usisnici za vazduh, potom svetlosna grupa ima dvostruki svetlosni potpis u obliku slova „J“ i to bi u suštini bilo sve od bitnijih izmena.

U kabini je druga priča. Centralna konzola je značajno drukčija nego kod modela pre restilizacije. Novi zakrivljeni ekran za upravljanje informativno-zabavnim sistemom ima dijagonalu od 11,4 inča. Ispred vozača je i novi upravljač, kao i opcionalna digitalna instrumentalna tabla dijagonale 12,3 inča. Ipak, standard ostaju analogni instrumenti.

Jaguar navodi da je već otvorio knjigu narudžbina za osveženi model. Silna poboljšanja odraziće se i na cenu, te će ažurirani E-Pace biti skuplje nego pre restilizacije.

AutoRepublika 

 

(241)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Mile

KOd nas plug in hibrid nece nikad biti dostupan, kao i naprimer outlander phev. Da li znate zasto je tako kod nas na trzistu sa PHEV da li smo samo mali ili uvoznike ne zanima taj segment, nema ko da radi popravke,…