1. Home
  2. Vesti
  3. Da li će Alfa Romeo Giulietta ipak dobiti dostojnog naslednika?
Da li će Alfa Romeo Giulietta ipak dobiti dostojnog naslednika?
9

Da li će Alfa Romeo Giulietta ipak dobiti dostojnog naslednika?

1.05K
9
Podelite sa prijateljima:

Prema podacima kojima raspolažu italijanski stručni mediji, proizvodnja aktuelne generacije Giuliette okončaće se u decembru tekuće godine. 

Tako će slavni naziv Giulietta otići u penziju, bar za sada. Podsetimo, trenutna iteracija hečbeka pojavila se 2010. godine i tada je pokupila brojne simpatije kako stručne javnosti, tako i potrošača. Tako je već 2011. godine Giulietta stigla do skoro 79.000 prodatih primeraka, ali u poslednje vreme teško pronalazi nove kupce. U 2019. godini isporučeno je skromnih 15.690 jedinica.

Stoga je Alfa rešila da pošalje Giuliettu u penziju, bez direktnog naslednika. Njeno mesto u portfoliju zauzeće SUV C segmenta, model Tonale, od kojeg u italijaskom proizvođaču imaju velika očekivanja.

Ipak, svi ovi planovi skovani su pre nego što je objavljeno spajanje sa PSA grupom i podatkom da će Karlos Tavarez preuzeti rukovodstvo nad novostvorenim entitetom.

Sasvim je moguće da Tavarez naredi da se Giulietta vrati u igru, s tim da bi morala da pređe na PSA platformu i tehnologiju, pa bi tako postala sestra Peugeota 308. Kako će nova generacija 308-ice koristiti unapređenu verziju EMP2 arhitekture koja omogućava plug-in hibridni pogonski sklop, za očekivati je da bi i i potencijalna Giulietta dolazila sa pomenutom platformom, te i sa hibridnim pogonom.

Gde ima dima ima i vatre, pa tako ne treba odbaciti glasine koje stižu sa Apeninskog poluostrva. Uostalom, Tavarez je rešen da Stellantis snažnije napadne VW grupaciju u Evropi, pre svega tako što će preuzeti dominat u B segmentu, a zatim izvršiti pritisak i u C segmentu. Za tako nešto, neophodan im je model Alfe u ovoj klasi.

Dakle, postoji šansa da Giulietta još nije spremna za odlazak u istoriju.

AutoRepublika 

(1052)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

9 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
don

Naravno da nije, samo ko ce kupovat prepakirani pezo? Alfa u ovom slucaju mora biti donor, inace nista. Ali, zasad nema sta da donira, osim ako ne skrate djulijinu platformu i ne naprave na njoj djulijetu i ds…a motore pola – pola. No, male su sanse za takvo nesto, tako da nek se ne iznenade kad vide da su prodajne brojke opet slabe, jer to vise nije prava alfa, a onda to niko nece ni da kupuje.
A i djulijeta kakva god da jeste, bolja je od pezoa i dan danas.

TNT

U industriji kojom se bavim, pre dugo godina postojala je jedna austrijska firma koja je držala do kvaliteta. Beskompromisno i tvrdoglavo su se trudili da svaki njihov proizvod, pa makar to bio i onaj najjeftiniji čija je cena po komadu bila nekoliko centi, ima klasu i da se razlikuje od konkurencije. Na tržištu se pojavila jedna mala korejska firma, sa sopstvenom proizvodnjom, cenama koje su bile „patos“ i istim takvim kvalitetom. Prvih par godina svi su im se smejali. Znali su da isporuče falš robu koja je bila neupotrebljiva, ali su isto tako znali i da zamene ceo kontejner ako… Pročitaj više »

moron

Vi „metuzalemi sa balkona“, baš svaki put morate da malo „grickate“ nas iskrene poklonike PSA grupacije 🙂

J4ZZ3R

🙂 ma oni su navikli na ekstra kvalitet Pezoa 404 i nakon toga su se razocarali u sledece modele i izgubili poverenje. U ovom veku jos nisu vozili Pezo.

Don

Ma mi probali hondu pa nema dalje,evo i sad sam iz njenih salona izašao a nije me tamo bilo od 2018. Ponudom prostora i dizajnom u utrasnjosti oduševio me tvoj crv alias glista ali uglavnom imaju hibride a komande mjenjača na dugmice. Nisam vidio nigdje cijene. Honda e, kao i onda na sajmu, jako dobra, steta sto je dildo. Tu je bio j onaj rustikalni dildo outlender , pa pozadi nemos sjest u njega, a po svemu je jadan da je za plakat a nabili mu cijenu od 40k e, crv sa manualnim mjenjačem košta 35k, utvaram si da je… Pročitaj više »

BB

Koliko ja vidim postoje dvije alternative:
– da đulijete (a i alfe) ne bude
– da u đulijeti kuca 1.2 puretech ili 1.5 dizel uz pokojeg elekzričara i da Alfa bude opet prepoznatljiva na ulici

Daleko mi se više sviđaa ova druga opcija.

Don

Sta ce joj 1.5 dizel? Pa alfini motori ispunjavaju 6d kao i taj …a bolji su …sta ce austrijska firma kupovat od Korejca…nismo na to spali. Tavez će morati ostaviti Alfin dna, u to se ne dira, a staviti i dildaca ne bi li prevario eu zakon, taj dildac neće niko kupovati…..napomena, pa nije Fiat kupljen od strane dzukela, neg stvaraju novu firmu na 50-50
Znači, ostaje ono najbolje od svakoga, a fiatovim dizelima nema premca, samo šteta kratkog intervala izmjene remena, to mene lično jedino što odbija. Svake dvije godine mijenjati remen….ode soma eura samo tako …

moron

Na čemu se menja set za zupčenje svake dve godine?

Don

Na djuliji svakih 70tak k km ili 4 godine sta prije dodje, a ja 70 napravim u 2 godine…znaci treću godinu u januaru mijenjam remen…nego kako se zove zajeb sistem za tvoju glistu? Gledam ovu brošuru ali ne vidim ga…koja žalost da nema dizela u ponudi sa automatikom…a bas mi je fino unutra bilo…jebeš Japance..ne znaju šta valja…i ono sto je bilo, tih 120ks u prošloj verziji , čiji mi se dizajn Ne svidja..eh..

Izmenjeno 3 godine pre od strane Don