1. Home
  2. Vesti
  3. Hyundai – petina prodatih vozila u Evropi otpada na električne automobile
Hyundai – petina prodatih vozila u Evropi otpada na električne automobile
0

Hyundai – petina prodatih vozila u Evropi otpada na električne automobile

95
0
Podelite sa prijateljima:

Južnokorejska marka je brzo postala jedan od lidera električne mobilnosti na Starom kontinentu.

Čini se da se nedovoljno govori o odličnom planu Hyundaija za elektrifikaciju. Njihova strategija je suptilna, nenametljiva, a proizvodi koje su ponudili u poslednje vreme u EV sferi naišli su na odličan odziv među kupcima u Evropi.

Hyundai je u januaru i februaru u ovom delu sveta prodao blizu 58.000 vozila. Od toga je na električne automobile otpalo 11.532 automobila, odnosno oko jedne petine!

Podatak je impresivniji ako se sagleda da Hyundai u našem delu planete nudi više od 20 modela, od čega su samo tri pripadnici EV segmenta – Kona, Ioniq i Ioniq 5. Potonji se pokazao kao ogroman uspeh, i ove godine (januar i februar) je upisao blizu 6.300 registracija u Evropi – što je više nego veliki rivali VW ID.4 i Škoda Enyaq.

No, sve je to samo početak za korejskog proizvođača, jer su njihove ambicije daleko veće od onoga što trenutno ostvaruju na polju prodaje električnih automobila. Cilj je da ona 2026. godine dostigne 270.000 isporučenih EV jedinica, da bi četiri godine nakon toga došlo do ogromnih 480.000 prodatih komada.

Hyundai, kao i mnogi drugi brendovi, namerava da se u potpunosti odrekne SUS motora u Evropi. Od 2035. godine, ova marka će kupcima na Starom kontinentu nuditi isključivo električne četvorotočkaše.

AutoRepublika 

(95)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments