1. Home
  2. Vesti
  3. Audi e-tron prvi električni automobil koji je ostvario Top Safety Pick Plus IIHS-a (VIDEO)
Audi e-tron prvi električni automobil koji je ostvario Top Safety Pick Plus IIHS-a (VIDEO)
0

Audi e-tron prvi električni automobil koji je ostvario Top Safety Pick Plus IIHS-a (VIDEO)

186
0
Podelite sa prijateljima:

Američki osiguravajući institut za bezbednost u saobraćaju je Audi e-tron krosoveru dao najviše ocene u „kreš“ testu.

Na taj način je e-tron postao prvo baterijsko vozilo bez dodatnih benzinskih ili dizel agregata, koje je ostvarilo „Top Safety Pick Plus“ priznanje.

„Paket baterija je smešten u ramu s internom strukturom u vidu pčelinjeg saća, koja razdvaja module baterijskih ćelija, što doprinosi rasipanjui energije“, saopštio je Audi. „Baterija od 95 kWh je u sendviču između zaštitnog pokrivača kako s gornje, tako i donje strane, s tim što rashladna tečnost teče ispod paketa i na taj način doprinosi optimalnoj termalnoj efikasnosti.“

E-tron je dobio ocenu „dobar“ u šest sudarnih ispita, ocenu „superioran“ za prevenciju čeonog sudara i „dobar“ za prednja svetla, saopštio je IIHS.

Testiranja su pokazala da je vozilo „izbeglo sudar“ pri brzini kretanja od 40 km/h i redukovalo brzinu sudara za prosečnih 18 km/h prilikom brzine kretanja od 19 km/h.

Prednje postavljena kamera može da inicira kočenje pri brzinama do 84 km/h kada detektuje pešaka ili biciklistu, a takođe može u potpunosti da zaustavi vozilo kada se ono kreće ispod 40 km/h, kaže Audi.

BMW i3 za 2019., još je jedan električni model koji je dobio „Top Safety Pick Plus“ priznanje, ali se nije kvalifikovao zbog ocene „prihvatljiv“ za naslone za glavu i sedišta. i3 je dobio ocenu „napredan“  sa opcionom opremom za prevenciju čeonog sudara.

Po prvi put, Tesla je nominovao Model 3 za IIHS Top Safety Pick testiranje, a rezultati se očekuju narednog meseca.

AutoRepublika

 

(186)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments