1. Home
  2. Vesti
  3. Peugeot 508 dobio trocilindarski turbo agregat za italijansko tržište
Peugeot 508 dobio trocilindarski turbo agregat za italijansko tržište
6

Peugeot 508 dobio trocilindarski turbo agregat za italijansko tržište

2.92K
6
Podelite sa prijateljima:

Francuski model iz D segmenta uskoro će u Italiji biti dostupan i sa 1,2-litarskim PureTech motorom. 

Da li će Peugeot uskoro ponuditi ovaj agregat i u ostatku Evrope, ostaje da se vidi, no za sada je poznato samo da je ušao u gamu 508-ice na Apeninskom poluostrvu.

Dakle, radi se o 1,2-litarskom turbo motoru sa tri cilindra. Verzija koja će pogoniti Peugeot 508 raspolaže sa 130 ks i 230 Nm, što fastbacku omogućava sprint do „stotke“ za 11,1 s, dok karavan taj juriš završava za 11,2 s. Maksimalna brzina iznosi 204 km/h.

Prema prvim informacijama, Peugeot će ovaj agregat kod 508-ice ponuditi samo sa automatskim osmostepenim menjačem. Francuska marka navodi da će fastback sa ovom pogonskom jedinicom imati prosečnu potrošnju benzina u kombinovanom ciklusu vožnje od 4,8 l.

Peugeot je saopštio da je već moguće naručiti 508 sa pomenutim motorom. Cena startuje sa 32.500 evra za fastback i paket opreme Active (+ 1000 evra za karavan), za Bussines trim neophodno je izdvojiti 34.300 evra. U ponudi su i Allure (36.050 evra) i GT Line (38.050 evra).

Francuski proizvođač nije ništa menjao kod ostatka ponude motora, već će 1,2-litarski PureTech dobiti ulogu uvodnog agregata. Ovo nije jedini model PSA grupe koji se može „pohvaliti“ trocilindarskim agregatom u D segmentu, jer i Insignia raspolaže sa 1,5-litarskim dizelašem sa tri cilindra.

AutoRepublika

(2919)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Prava pomama za motorima sa 3 cilindra. Eto, i Koenigsegg razvio jedan „takav“…

Mada, ovakav motor sa 3 cilindra iz Koenigsegg-a bih tako rado vozio, i bez ikakvih baterija.

Ovi ostali mogu da odjebu.

moron

Po meni, 230 Nm je više nego dovoljno za „ulazni motor“ da bi se „sa mesta pomerila“ kola ove klase. Ja sam 220 Nm nizbrdo uspem čak nekada i da preteknem (sporija vozila).
Šteta što nije dostupan i sa 6MT. Bio bi još jeftiniji (kod 3008 je to u Srbiji razlika cene 2.200, a čak ima i malo nižu emisiju sa 6MT).

BB

Trebali su da skinu lava i da stave značku FIAT

Don

Neće Fiat da se sramoti

Izmenjeno 3 godine pre od strane Don
Zoca

Renault je sa cetvorocilindrasem 1.33 napravio daleko bolji posao.Veca je specificna snaga zahvaljujuci dodatnom cilindru ,malo ccm vise doprinece da bude i izdrzljiviji ….

BB

Nije ga džaba Mercedes prisvojio