1. Home
  2. Vesti
  3. BMW serije 3 G20 sa najsnažnijim četvorocilindrašem ikada (VIDEO)
BMW serije 3 G20 sa najsnažnijim četvorocilindrašem ikada (VIDEO)
0

BMW serije 3 G20 sa najsnažnijim četvorocilindrašem ikada (VIDEO)

619
0
Podelite sa prijateljima:

Nova generacija BMW-a serije 3 je u finalnoj fazi testiranja na Nirburgringu.

Kao što je uobičajeno u današnje vreme, BMW je započeo „tizer kampanju“ za novu G20 seriju 3, koja će zvaničnu premijeru imati na Salonu automobila u Parizu, koji nam se neumitno približava.

Prva epizoda je na temu „špijunskog snimka“, jer se kamuflirani sportski sedan nalazi na Nirburgringu, gde vrti „brze krugove“.

Sve ovo smo doduše videli ranije, ali nas je sada BMW častio nekim preliminarnim podacima u vezi sa sedmom generacijom „trojke“. Centar težišta je spušten za oko 10 milimetara u odnosu na odlazaći model, dok je raspored mase po osovinama 50:50.

Kada smo već kod mase, BMW je „skinuo“ do 55 kilograma sa novajlije i u isto vreme poboljšao krutost karoserije i ogibljenja. Uprkos „dijeti“, nova serija 3 ima širi trag točkova uz točkove od 18 cola, uparene sa opcionim M sportskim ogibljenjem, koje karoseriju približava tlu dodatnih 10 milimetara.

Jedna od glavnih novina koje se tiču G20 se nalazi ispod haube, gde će od sada počivati najmoćniji četvorocilindraš ikada, kojeg je BMW instalirao u serijski model. Uprkos tome što raspolaže s više snage, benzinski četvorocilindraš je ekonomičniji od prethodnika, delimično zahvaljujući i osmostepenom Steptronic menjaču.

Pored navedenog, nova generacija serije 3 će biti prvi serijski model BMW-a sa samoregulišućim podizanjem amortizera, koji su konstantno u funkciji u zavisnosti od radnog hoda, da bi se neutralisale vibracije koje nastaju prilikom prelaska preko izbočina i rupa, kao i pri oštrom prolasku krivina.

Naravno, očekujemo brojne dodatne tizere.

 

(619)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments