1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Šef Volkswagen grupe kaže da će rezultati za 2017. biti izvanredni
Šef Volkswagen grupe kaže da će rezultati za 2017. biti izvanredni
1

Šef Volkswagen grupe kaže da će rezultati za 2017. biti izvanredni

268
1
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen grupa će saopštiti izvanredne poslovne rezultate za 2017. godinu, rekao je šef konglomerata, Matijas Miler. To može prvenstveno da se zahvali rekordnoj prodaji i smanjenju troškova.

Čini se da je dobra prodaja ublažila „nevreme“ izazvano dizel skandalom, koji je izbio, kao što je poznato, 2015. godine. Kompanija je pretrpela štetu od više milijardi evra u vidu kazni i obeštećenja.

„Ovo će sigurno biti izvanredna godina u poslovnom smislu“, izjavio je Miler za Welt am Sonntag, odgovarajući na pitanje da sumira 2017. godinu. Volkswagen će objaviti detaljan izveštaj rezultata iz ove godine 13. marta.

Prošlog meseca, CEO je predvideo da će grupa prebaciti rekordnu brojku iz 2016., kada je na tržištu isporučeno 10,3 miliona vozila.

Redukovanje troškova u matičnoj VW diviziji je podiglo planove vezane za profit na srednjeročnom planu.

S druge strane, Miler je izjavio da će predlozi Evropske komisije, vezani za progresivno smanjenje prosečne emisije ugljen-dioksida do 2025. i 2030. „prouzrokovati istinski bol“.

VW je pre više od dve godine priznao da je varao na testovima na emisiju izduvnih gasova u SAD. Sa strane je ostavljeno 30 milijardi dolara u cilju pokrivanja kazni i troškova popravki. Kompanija se takođe suočava sa hiljadama tužbi širom sveta.

Miler je takođe kritikovao prolongirani politički zastoj u Nemačkoj, jer nije osnovana nova vlada, pošto kancelarka, Angela Merkel, nastavlja potragu za koalicionim partnerom, tri meseca nakon završetka federalnih izbora.

„Ovo sada već predugo traje“, rekao je on u jučerašnjem intervjuu. „Moramo biti sposobni da delujemo, a u tu svrhu su potrebne nepopularne odluke.“

(268)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Čim je VW zadovoljan posle već plaćenih kazni, očito je za varanje kažnjen isuviše blago.