1. Home
  2. Vesti
  3. Audi želi da pretekne BMW i Mercedes
Audi želi da pretekne BMW i Mercedes
0

Audi želi da pretekne BMW i Mercedes

370
0
Podelite sa prijateljima:

Audi sa novim planom cilja prvo mesto među premijum proizvođačima na globalnom nivou. 

Protekla godina bila je veoma teška za nemački brend. Prodaja je trpela za zbog WLTP protokola i neusklađenosti game sa novim pravilima, dok su sa finansijske strane glaven poteškoće računi koji još uvek pristižu za dizelgejt i velika ulaganja u sferu električnih automobila.

U 2018. godini Audi je širom sveta prodao 1,81 milion vozila, što je za 3,5% lošiji rezultat nego 2017. godine. Ogroman pad prodaje indeksiran je u Evropi, upravo zbog WLTP merenja emisije štetnih gasova i potrošnje goriva. Na Starom kontinentu marka sa četiri prstena prodala je čak 17% manje vozila nego za prethodni referentni period.

Abraham Šot, šef Audija, najavljuje da će tekuća godina proteći u znaku tranzicije. Za 23. maj je zakazana konferencija za štampu kada će Šot izneti detalje plana za budućnost. Mada još nema detalja, Šot je već dao obrise strategije.

Prvo će doći do revidiranja game. Modeli koji nemaju dovoljno veliki obim prodaje biće ukinuti. Kao prva dva kandidata za penziju spominju se TT i R8, mada postoji i opcija da oba automobila pređu među električna vozila.  Kada je već reč o električnim modelima, Audi će u naredne dve godine plasirati čak 5 takvih vozila, i 7 plug-in hibrida.

Nemci planiraju investicije od 14 milijardi evra u razvoj novih tehnologija do 2023. godine. Radiće se na autonomnim vozilima, električnim automobilima i digitalnim uslugama.

Osim toga, Audi želi da se učvrsti na liderskoj poziciji u premijum segmentu u Kini. Cilj je prodaja milion jedinica na godišnjem nivou, što je bi bio značajan iskorak naspram aktuelnih 600.000.

Prvi čovek nemačke marke najavio je i velike uštede. Do 2022. godine u planu je da se uštedi 15 milijardi evra. Šot želi da ukine noćne smene u fabrici u Ingolštatu, kao i da smanji broj menadžera zaposlenih u Audiju, što bi uz promenu portfolija moglo doprineti ciljanoj uštedi.

AutoRepublika 

 

(370)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments