1. Home
  2. Vesti
  3. Mitsubishi i-MiEV odlazi u istoriju
Mitsubishi i-MiEV odlazi u istoriju
0

Mitsubishi i-MiEV odlazi u istoriju

347
0
Podelite sa prijateljima:

Kako javlja Nikkei, japanska marka rešena je da pošalje svoj prvi serijski električni automobil u zasluženu penziju. 

Bez mnogo pompe Mitsubishi je obustavio proizvodnju modela i-MiEV. Radi se o vozilu o kojem se nije govorilo često u automobilskoj javnosti, iz nekoliko razloga.

Iako je stigao na tržište već davne 2009. godine, i-MiEV nije nikada dostigao ozbiljan nivo prodaje, već je ostao u zapećku drugih talentovanijih modela.

Tokom svoje 11 godina duge karijere ovaj japanski električni automobil prodavao se u više od 50 zemalja. Uprkos tome uspeo je da ubeleži svega nešto više od 32.000 prodatih primeraka, zaista loš rezultat. Jedan od razloga neuspešne karijere sigurno je i Mitsubishijeva latentnost povodom ažuriranja i-MiEV-a.

Verovali ili ne, ali ovaj EV i dalje koristi bateriju od svega 16 kWh, čime se danas mogu pohvaliti i pojedini plug-in hibridi. Tokom godina, Mitsubishi je pravio minimalne promene, što je bilo nedovoljno da se privuku kupci, pogotovo ne u doba kada EV modeli postaju sve napredniji i atraktivniji.

Prema aktuelnim planovima, Mitsubishi bi trebalo da podari naslednika za model i-MiEV. Sukcesor će stići 2023. godine i osloniće se na tehnologiju bratskog Nissana.

AutoRepublika 

(347)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments