1. Home
  2. Vesti
  3. Ovo su finalisti za nagradu „Svetski automobil godine“
Ovo su finalisti za nagradu „Svetski automobil godine“
7

Ovo su finalisti za nagradu „Svetski automobil godine“

593
7
Podelite sa prijateljima:

Stručni žiri sveo je izbor na tri modela, a pobednik će biti saopšten 8. aprila na Salonu automobila u Njujorku.

Verovali ili ne, ali žiri od 86 automobilskih novinara sa svih strana sveta odabrao je tri vozila za finale, i sva tri stižu sa Dalekog istoka! U uži izbor ušli su: Mazda 3, Mazda CX-30 i Kia Telluride.

Osim ove najprestižnije nagrade, biraju se pobednici u još četiri kategorije.

Svetski gradski automobil godine – u najuži izbor ušli su: Kia Soul EV, Mini Electric i Volkswagen T-Cross.

Svetski luksuzni automobil godine – finalisti su: Porsche 911, Mercedes EQC i Porsche Taycan.

Za titulu među perfromantnim automobilima takmičiće se tri modela jednog proizvođača! Tako će žiri birati između Porscheovih četvorotočkaša. U igri su: 911, 718 Spyder i Taycan.

Što se tiče nagrade za dizajn, nju će dodeliti žiri koji čini osam dizajnera. Finalisti izbora su: Peugeot 208, Porsche Taycan i Mazda 3.

Poslednja oblast u kojoj će biti dodeljeno priznanje neće se odnositi na automobile, već na ličnosti koje su u velikoj meri pomogle automobilskoj industriji u prethodnoj godini. Ovde nema užeg izbora, već će pobednik biti objavljen 8. aprila u Njujorku.

AutoRepublika 

(593)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Oko dizajna i nagrade, 208 i mazda 3 su mi zaista mrtva trka.

J4ZZER

Prelepa su oba automobila i verovatno ce oba pokupiti nagrade, ali po meni sa racionalne strane tesko da su u top 3 u svojim klasama.

Oba automobila samo za samce, praove ili parove sa bas malom decom.

E sad vele da ce lepota osvojiti svet 🙂

moron

Ako u njima pozadi već ne mogu da se prevezu viši srednjoškolci ili viši odrasli ljudi, a može bar u gepek gajbica jabuka da im stane 🙂

s mile

lično Kia Xceed, povišen karavan, prava stvar

Don

Xceed nije karavan, više je tipa gla kojem dosta i nalikuje , a mjesta da jedva nešto više od njega nudi. Malo je tijesno na zadnjoj klupi, a ni preglednost nije neka, no bar je dizajnerski odličan, ali i kvalitativno jer materijali su izuzetni, posebno u najvećem paketu opreme (i u zuto-zlatnoj boji).

moron

Xceed je pozadi tesan (za glave), zbog padajućeg krova. Ceed karavan je za njega „avion“ u smislu ponude prostora za putnike.

lola

a gde je golf tdi. ovi strucnjaci spali sa marsa