1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes predstavio električni trotinet
Mercedes predstavio električni trotinet
3

Mercedes predstavio električni trotinet

1.19K
3
Podelite sa prijateljima:

Nemački proizvođač automobila ulaže sve više novca u rešenja za individualnu urbanu mobilnost. 

Mercedes je prošle godine na Salonu automobila u Frankfurtu prikazao konceptualno izdanje svog električnog trotineta, a sada se možemo upoznati i sa serijskom varijantom. Nemački brend je ovaj trotinet razvio zajedno sa švajcarskom kompanijom Micro Mobility Systems AG koja će i proizvoditi to „vozilo“.

Mercedesov trotinet nosi zvaničan naziv EQ eScooter, sa jasnom asocijacijom na gamu električnih vozila germanskog proizvođača automobila čiji nazivi počinju sa „EQ“.

Pres predstavnici „trokrake zvezde“ navode da je EQ eScooter sačinjen od najkvalitetnijih materijala, kako bi se dao dovoljno dugačak životni vek, a oni procenjuju da će on iznositi nekih 5.000 pređenih km.

Ovaj električni trotinet ima masu od 13,6 kg i koristi bateriju 7,8 Ah. Maksimalna brzina mu iznosi 20 km/h, a Mercedes, odnosno švajcarski partner, dodatno se potrudio oko ogibljenja i točkova, kako bi EQ eScooter lakše savladao prepreke na putu. Autonomija kretanja je 25 km sa punom baterijom.

Dakle, pre svemu priloženom kada je reč o performansama, čini se da ovaj Mercedesov električni trotinet nije ništa bolji od brojne kineske konkurencije, šta više u nekim sferama i kaska za proizvodima sa Dalekog istoka.

AutoRepublika 

(1192)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

„Pres predstavnici “trokrake zvezde” navode da je EQ eScooter sačinjen od najkvalitetnijih materijala, kako bi se dao dovoljno dugačak životni vek, a oni procenjuju da će on iznositi nekih 5.000 pređenih km.“

Ja sa mojim „gradskim biciklom“ godišnje po gradu predjem više od pomenute cifre. A u pitanju je „krš bajs“, jeftilen marke Capriolo … Ali, da vozim „mečku“, siguran sam da bih više vodio računa da sa tim premiumom ne pravim nepotrebne kilometre …

don

sad kad snobovi navale. Kinesko smece za 600e 7x duze izdrzi, pici brze al koga boli k…oni od njih kupili i zalijepili svoju krnju zvijezdu, jer svi znamo da je zvijezda sa pet kraka i crvene boje, pa ja. Al ce tu umotovorinu da naplate nekoliko hiljada eura, jer to je premijum.

igi

13.6kg… moj mountain bike ima 15kg, jes’ alu ram ali ima gomilu opreme i kramponke. Nije baš previše mobilan „za poneti“ u kanc. i sl.