1. Home
  2. Vesti
  3. Rolls-Royce najavio novi Ghost za narednu godinu
Rolls-Royce najavio novi Ghost za narednu godinu
0

Rolls-Royce najavio novi Ghost za narednu godinu

237
0
Podelite sa prijateljima:

Nova generacija luksuznog „duha“ stiže početkom 2020. godine. 

Rolls je pod patronatom BMW-a upućen da smanji trenutno veliku razliku u količini prodatih automobila na godišnjem nivou u odnosu na Bentley. Cullinan je već doneo pomak, a dodatan boljitak očekuje se sa dolaskom novog Ghosta.

Britanska marka neće sprovesti nikakve radikalne promene kada je u pitanju dizajn. Stil će ostati prepoznatljiv i veran luksuznom načelu ovog brenda. Najveća novost u vezi sa nadolazećom iteracijom jeste nova platforma. U pitanju je potpuno aluminijumska arhitektura, a iz Rollsa navode da će ovo doprineti čvrstini, ali i manjoj masi celog vozila. Treba ipak imati na umu da aktuelna generacija Ghosta u standardnom izdanju ima masu od ogromnih 2,36 tona, te je svaka ušteda na ovom planu veoma bitna.

Britanci su za sada rezervisani kada je reč o detaljima u vezi sa najavljenim novitetom. Ipak, poznato je da će Ghost koristiti 6,6-litarski twin turbo V12 agregat, koji će u ovom Rollsu razvijati više od 600 konjskih snaga. Veruje se da će se snaga prenositi na sve točkove, a postoje indicije i da će novi Ghost imati i mogućnost upravljanja na obe osovine.

Što se tiče tehnologije, očekuje se transplantacija svih sistema iz Cullinana i Phantoma. Kada je reč o enterijeru, najverovatnije neće doći do drastičnih izmena u odnosu na odlazeću generaciju, ali je sasvim izvesno da će luksuz biti podignut na još viši nivo.

Rolss-Royce još uvek nije potvrdio zvaničan datum premijere, ali već se govori o potencijalnom debiju na idućem Salonu automobila u Ženevi.

AutoRepublika 

 

 

(237)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments