1. Home
  2. Vesti
  3. Da li će ovako izgledati nova generacija Opel Astre?
Da li će ovako izgledati nova generacija Opel Astre?
5

Da li će ovako izgledati nova generacija Opel Astre?

2.86K
5
Podelite sa prijateljima:

Dizajner Kleber Silva dao je svoju viziju izgleda nadolazeće iteracije Opelovog hečbeka iz C segmenta. 

Nakon dugo godina pod uticajem američke genetike, Astra se vraća evropskim tokovima pod upravom PSA grupacije. Budući model u potpunosti će se odreći GM nasledstva i preći na francusku tehnologiju.

Znamo da će sledeća Astra biti prepakovani Peugeot 308, ali kao što smo videli sa novom Opel Corsom, to ne mora da znači ništa loše – šta više, očekuje se značajan iskorak za „nemačkog“ proizvođača.

Najveće pitanje jeste kako će uopšte izgledati nova Astra? Opel je dolaskom Mokke obelodanio da će ovaj SUV biti rasadnik ideja, kada je reč o stilu novih vozila tog brenda. Tako se očekuje da se određene vizuelne odlike Mokke nađu i na novoj Astri, pri čemu se pre svega misli na veoma atraktivan anfas.

Očito da je Kleber Silva uzeo Mokku za uzor i stvorio izuzetno interesantne rendere koji su realno sagledano veoma blizu onoga što bi Opel mogao da uradi sa novom generacijom Astre.

Što se tiče potvrđenih informacija u vezi sa budućim hečbekom iz Riselshajma, nema ih mnogo. Znamo da će naredna Astra biti postavljena na EMP2 platformu, kao i da će se sklapati upravo u Nemačkoj. Ova arhitektura omogućava elektrifikaciju, pa će biti interesantno videti da li će Astra možda dobiti i potpuno električnu verziju, ili će biti dostupan samo plug-in hibrid.

Kada je reč o paleti motora, u upotebi će biti provereni agregati iz PSA grupacije, 1,2-litarski PureTech, kao i 1,5-litarski BlueHDi.

Test aktuelne generacije Opel Astre možete pročitati OVDE.

AutoRepublika 

(2857)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Sviđa mi se render. Posebno ova kombinacija boja sa crvenim okvirom oko vrata.
Jes malo pederski ali je lepo.

moron

Ovaj dizajn C stuba sa širokom kosom lajsnom ne mogu da smislim. To je, ako se ne varam, počelo sa opel Adamom. Katastrofa (meni).

BB

malo prednji dio podsjeća na kadett c

Laki

Opel ide ka novom identitetu hoce li ga „pronaci“ u opstem metezu pokazace vrijeme?

Bungi

Interesantno je da je Opel svoje prve automobile izrađivao na Pežo šasijama. Da li će drugo partnerstvo biti uspješno pokazaće vrijeme.