1. Home
  2. Vesti
  3. Južnokorejska policija napravila pretres BMW-ovog sedišta u Seulu
Južnokorejska policija napravila pretres BMW-ovog sedišta u Seulu
1

Južnokorejska policija napravila pretres BMW-ovog sedišta u Seulu

353
1
Podelite sa prijateljima:

Južnokorejska policija je danas napravila raciju u BMW-ovom sedištu u Seulu.

Razlog istrage su desetine zapaljenja motora u automobilima bavarske marke. Zvaničnik iz Seoul Metropolitan policije, iz jedinice za privredni kriminal, rekao je da su inspektori napravili pretres da bi utvrdili da li je kompanija zataškavala probleme na vozilima, te su u skladu s tim konfiskovali dokumenta i drugi materijal.

On nije želeo da otkrije dodatne detalje, ali Yonhap novinska agencija je izvestila da je tim inspektora brojao 30 članova. BMW Korea za sada nije prokomentarisao slučaj.

„Sprovešćemo temeljnu istragu da bismo utvrdili istinu“, citirao je Yonhap jednog policijskog zvaničnika.

Ovaj potez je stigao nakon izveštaja da je više od 40 BMW-a izgorelo ove godine, što je takođe za posledicu imalo da neki parkinzi odbijaju da prime dotične automobile zbog straha od eventualnog požara.

Južna Koreja je ovog meseca privremeno zabranila BMW-ove modele koji nisu prošli bezbednosne provere, a na desetine vlasnika automobila sa znakom plavo-belog propelera su uložili žalbe, zahtevajući krivičnu istragu firme, njenih lokalnih podružnica i devet visokih zvaničnika.

BMW Korea je prošlog meseca započela povlačenje 106.000 vozila sa modulom za recirkulaciju izduvnih gasova, koji je navodno uzroz zapaljivanja. U opoziv je uključeno 42 modela, a svi su pogonjeni dizel motorima.

Kompanija se sada suočava sa serijom zakonskih mera ovoj dalekoistočnoj zemlji, uz opasku da problem „nije vezan samo za Koreju“.

U Južnoj Koreji, šest od deset uvezenih automobila su iz Nemačke, s tim što je BMW u prvih šest meseci ove godine prodao gotovo 39.000 primeraka.

 

(353)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Mikele

I šta je tu novo? Ozbiljna država gde ne prolazi „njemac je to“ ili „Das Wagen“
Uostalom. promaklo vam je to je Koreja zabranila prodaju Audija A8 (u Koreji)
jer nije ispravio grešku na menjaču zbog curenja ulja.