1. Home
  2. Vesti
  3. Chevrolet stopirao proizvodnju Corvette zbog problema sa kočnicama
Chevrolet stopirao proizvodnju Corvette zbog problema sa kočnicama
2

Chevrolet stopirao proizvodnju Corvette zbog problema sa kočnicama

147
2
Podelite sa prijateljima:

Osma generacija modela Chevrolet Corvette je stigla u izložbeno-prodajne salone pre nekoliko meseci, i već na prvi pogled je oduševila mnoge. Po prvi put u istoriji, omiljeni američki sportista pruža centralno postavljen agregat, a perfeormanse i imidž su impresivne za automobil koji košta „samo“ 60.000 dolara.

Kažemo „samo“, zato što Corvette pruža identične performanse i egzotični dizajn kao mnogi drugi daleko skuplji automobili. Ali, malo po malo postaje jasno da je Chevrolet napravio nekoliko propusta, a sve je počelo još u mesecu julu kada su vlasnici prijavili da im se hauba otvara tokom vožnje. O ovome smo pisali ranije.


Ali, sada je ispred nas značajno veći problem, onaj koji je stopirao proizvodnju i prodaju, i to ne samo Corvette već i još nekoliko popularnih modela iz General Motorsa. Reč je o senzoru koji kontroliše komunikaciju između papučice kočnice i samih pločica, pa su neki vlasnici prijavili da automobil uvek usporava jednakom brzinom bez obzira koliko jako stisnuli pedalu kočnice.

General Motors je, prema očekivanja, okrivio dobavljače i rekao da postoji propust u materijalima koje je partner koristio u razvoju. Nepoznato je o kom dobavljaču je reč, pa ni koji su sporni materijali, ali dok se ne pronađe rešenje, proizvodnja je stopirana do daljneg. Isti dobavljač je iskoristio pomenute komponenete i za modele Chevrolet Trailblazer, Buick Encore GX i Cadillac XT4, CT4 i CT5.

Ovde je takođe potrebno spomenuti da do sada nije zabeležen niti jedan nesrećni slučaj, a General Motors očigledno ne želi da se izloži rizicima. Vlasnicima spomenutih vozila je isto tako javljeno da ih ne koriste, sve dok se rešenje ne pronađe.


Bez obzira što vest nije radosne prirode, ipak nam je drago da je General Motors uradio ispravnu stvar i javno stavio da znanja da problem postoji. Takva vest svakako govori da se priroda, odnosno da se kompanijski karakter izmenio, pošto bi firma u neka stara vremena ignorisala propuste, i čekala da se nesrećni slučaj zaista i desi pre nego što bi zatim isplatama silnih dolara pokušala da zataška glas o tome.

AutoRepublika

(147)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zoca

Auto je fenomenalan ,anyhow.

Zoca

U Evropi ima dosta nezavisnih uvoznika Americkih automobila, u Belgiji Gentlemancar.be prodaje po sistemu USA cena u dolarima=cena u evrima.Jos troskovi dostave.2500$+ pdv u zeljenoj zemlji.Neki Francuzi su vec porucili par Ford Bronco-a.*ebes Nemce…

Izmenjeno 3 godine pre od strane Zoca