1. Home
  2. Vesti
  3. Ford Mustang Mach E do stotke stiže za samo 3,7 sekundi
Ford Mustang Mach E do stotke stiže za samo 3,7 sekundi
0

Ford Mustang Mach E do stotke stiže za samo 3,7 sekundi

191
0
Podelite sa prijateljima:

Ford Mustang je ikona koja postoji još od 1964. godine i od tada fabriku je napustilo preko deset miliona jedinica. Sa tako dugačkom istorijom, za očekivati je da su mnogi primerci imali impresivne performanse, ali da li ste se ikada zapitali koji od njih je najimpresivniji s ubrzanjem iz mirovanja do 100 km/h? Pa čast pripada novoj generaciji izdanja Shelby GT500 iz 2020. godine kome je potrebno samo 3,6 sekundi da dostigne takvu brzinu, ali na odličnom drugom mestu se nalazi takođe novi Mach E. Da, dobro ste pročitali – drugi najbrži fabrički Ford Mustang u istoriji je električni krosover.


Ovu vest je potvrdio američki proizvođač vozila tokom zvanične promocije Macha E u Evropi. Ford nije propustio da kaže kako je spomenuto vreme identično onom koje pruža glavni konkurent Tesla Model Y, a da bi vam tako nešto pošlo za rukom, potrebno je da izaberete najmoćniji paket opreme sa oznakom GT.

On razvija više od 459 konjskih snaga i maksimalnih 830 Nm obrtnog momenta, dok je u standardnom izdanju potrebna 5,1 sekunda da se dostigne 100 km/h. U vreme pisanja ove priče je nepoznato kakav že agregat pokretati bazni model Mach E, a po nekim najavama to bi trebalo da bude onaj s preko 255 „grla“.

Objavljene su i cifre u pogledu toga koliko kilometara će krosover moći preći s jednim punjenjem baterija. Prema Fordovim informacijama, vlasniku će biti omogućeno da vozi 540 kilometara sa standardnim modelom, odnosno 40 km kraću relaciju s GT izdanjem. Nepoznato je da li su takve brojke za Evropu ili Ameriku pošto dva kontinenta imaju sasvim drugačije normative za testiranje dometa s jednim punjenjem baterijskog pakovanja.


Mach E startuje sa prodajom širom sveta krajem godine, a Ford u njega polaže velike nade. Američki gigant je u velikom zaostatku sa električnim proizvodima pa je ovaj krosover idealna prilika da pokaže svo svoje raskošno znanje.

AutoRepublika

(191)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments