1. Home
  2. Life
  3. Bezbednost
  4. Vlasnici Chevroleta Corvette prijavljuju da im se otvara hauba tokom vožnje
Vlasnici Chevroleta Corvette prijavljuju da im se otvara hauba tokom vožnje
1

Vlasnici Chevroleta Corvette prijavljuju da im se otvara hauba tokom vožnje

336
1
Podelite sa prijateljima:

Chevrolet je nedavno predstavio potpuno novu, osmu generaciju modela Corvette i dobio mnogo pohvala. Sa centralno postavljenim V8 agregatom i 495 konjskih snaga u osnovnom izdanju (moćnije verzije će uslediti nešto kasnije), Corvette pruža mnogo za svoju relativno nisku cenu, što je sasvim opravdano reći jer se prodaje za manje od 60.000 američkih dolara. Automobil se može pohvaliti ubrzanjem iz mesta do 100 km/h za ispod tri sekunde pa su stigle i brojne pohvale od strane medija.

Po prvi put u istoriji na lokaciji gde se nekada nalazio motor, sada je prtljažnik, a određeni broj vlasnika je prijavio da se „poklopac prtljažnika“ otvara tokom vožnje. Problem je očigledno dovoljno ozbiljan da je i zvanična američka agencija za bezbednost saobraćaja NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) odlučila da sprovede istragu.


Kako prenosi sajt Corvette Blogger, protekle sedmice su stigle dve prijave, a oba automobila su proizvedena u aprilu. Vozači su prijavili da se hauba naglo otvorila tokom vožnje pri brzinama kretanja nižim od 50 km/h. Tom prilikom su oštećene hauba, prednji blatobrani automobila i naravno farba na karoseriji.

Veruje se da je Chevrolet do sada isporučio nekoliko hiljada jedinica, a na forumima kao što su Corvette Forum, Mid-Engine Corvette Forum i naravno YouTube, vlasnici prijavljuju da im hauba „podrhtava“ pri velikim brzinama i da je verovatno samo pitanje dana kada će se i njima desiti ista stvar.

Chevrolet je brzo reagovao i tvrdio da je po običaju ljudska greška u pitanju pa da su vozači greškom kliknuli na dugme na ključu za otvaranje haube. Corvette je takođe dizajniran sa bezbednosnom opcijom da se hauba ne bi smela otvoriti dok je automobil u pokretu pa se veruje da je reč o elektronskom problemu.

Eksperti će vam reći da nikada ne kupujete proizvod koji je u prvoj godini proizvodnje pošto su sitne greške očekivane, pa je verovatna takva situacija i sa ovim automobilom. Proizvođač je poslao oba vlasnika u svoje zvanične salone, kako bi se tamo profesionalci pozabavili analizom grešaka koje su dovele do ovog ishoda, a ukoliko se ispostavi da neki fabrički faul zaista postoji, onda ćemo sigurno preneti vest o neizbežnom opozivu.

Pogledajte video klip.

AutoRepublika

(336)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Yankee

Kad sam isao u Indianu za vikend pored mene je proleteo jedan bas u ovoj crvenoj boji. Prethodni modeli su bili daleko vise po imidzu i reputaciji Corvette, ova nova generacija nekako previse lici na italijanski auti.