1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Ovako bi trebalo da izgleda budući Mercedes C klase
Ovako bi trebalo da izgleda budući Mercedes C klase
0

Ovako bi trebalo da izgleda budući Mercedes C klase

537
0
Podelite sa prijateljima:

Mercedesov departman zadužen za enterijer odrađuje sjajan posao s atraktivnim ekranima, sportskim volanima i modernim materijalima. Što se dizajna spoljašnjosti tiče, on je svojevremeno lansirao „trokraku zvezdu“ u prvi plan u odnosu na BMW i Audi, ali je možda došlo vreme da se osveži, jer je sada već pomalo „potrošen“.

Novi dizajnerski jezik je startovao dobro s A klasom i trećom generacijom CLS-a. Ipak, izgled SUV modela je postao upitan, a sedani će za par godina svi izgledati isto.

Građenje budućnosti nije lak posao za proizvođače automobila, jer mali broj od gomile ideja ima tu sreću da se materijalizuje u stvarnom svetu. Automobilima su i dalje neophodna četiri točka (i gume), retrovizori i motori, i to je startna osnova od koje još uvek ne možemo odstupiti.

Vrlo je verovatno da će C klasa postojati i 2030. Po nekoj gruboj matematici, to je otprilike kada će na scenu stupiti generacija nakon sledeće. W206 bi trebalo da bude spreman do sledeće godine, a u prodaji će verovatno provesti još osam godina. Tržište je pomalo izgubilo interesovanje za ovaj segment, ali skeč dizajnera Gjorgi Tedoradzea uliva nadu u bolju budućnost.

Njegovo viđenje C klase je pomalo „teslijansko“, sa zasvođenim linijama i tečnim površinama karoserije. Takođe, primerak na renderu deluje sportski, podsećajući nas na momente kada je Mercedes želeo da CLC stavi naspram A5 Sportbacka.

Zaista, odlično obavljen posao, posebno što se svetala tiče. Dok će C klasa (2022.) imati dugačke zadnje signalne grupe, kao i svaki drugi Mercedes, na priloženim skečevima možemo videti uže rešenje starijeg stajlinga, što je upravo ono što mnogi ljubitelji ove marke vole.

Naravno, možemo samo da pretpostavljamo šta će budućnost doneti za C klasu, ali trenutno, Mercdes razvija električne modele u više tržišnih niša, tako da vrlo lako možemo završiti s EQC sedanom.

AutoRepublika

(537)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments