1. Home
  2. Prezentacije
  3. Ford predstavio Pumu ST (GALERIJA)
Ford predstavio Pumu ST (GALERIJA)
0

Ford predstavio Pumu ST (GALERIJA)

188
0
Podelite sa prijateljima:

Ford Puma dobila je i performantnu varijantu. 

Po ugledu na Focusa i Fiestu, istim putem sa ST verzijom je krenuo i novi Fordov krosover. Ako pogledamo unazad, videćemo da je Puma nekada bio drugačiji model, sa jasnim sportskim pedigreom. Sada je situacija značajno drugačija, no i sada za potencijalne kupce koji žele krosover sa sportskim DNK ima izbora.

No, ovo nije prvi SUV/krosover sa ST značkom koji nudi Ford, jer je jedan takav model (Edge ST) već u ponudi sa one strane Atlantskog okeana. Puma ST je u suštini Fiesta ST, sa uvećanim klirensom i izgledom koji ovaj krosover čini krupnijim nego što on to u suštini jeste.

Puma ST koristi turbo jednolitarski agregat sa tri redno postavljena cilindra. Ova pogonska jedinica isporučuje 197 ks i 320 Nm. Kao i kod Fieste ST, ovaj motor opremljen je tehnologijom deaktivacije cilindara, te tako „ugasi“ jedan cilindara kada njegova upotreba nije neophodna. Dakle trocilindraš koji po mogućnosti može postati i dvocilindraš, i sve to u performantnom krosoveru. Koliko ova rečenica ima smisla, najbolje da prosudite sami.

Puma ST koristi šestostepeni manuelni menjač i nudi veoma dobre performanse. Ubrzanje do „stotke“ obavlja se za 6,7 s, dok maksimalna brzina iznosi 220 km/h. Opciono, Puma ST može imati i diferencijal sa ograničenim proklizavanjem. Ford navodi da je dodatno poradio na ogibljenju, kao i kočnicama (prednje su veće za 17%), te i na upravljanju, sve u cilju bolje vozne dinamike.

Što se tiče vizuelnih promena u odnosu na standardnu Pumu, ima ih popriličan broj. Puma ST dolazi standardno opremljena točkovima od 19 cola, a kupcima je na raspolaganju šest boja karoserije, od kojih je zelena tzv. Mean Green dostupna samo za ovaj hot krosover. Bez obzira na odabranu boju, krov kučišta retrovizora i zadnji spojler ostaju crni.

U kabini vidimo nova Recaro sedišta, potom drugačiji volan sa zasečenim dnom, kao i novu ručicu menjača, što doprinosi značajno drukčijem utisku naspram standardnog izdanja krosovera Puma.

Ford Puma ST za sada je namenjen samo evropskom tržištu i sklapaće se u fabrici američkog proizvođača u Krajovi u Rumuniji.

AutoRepublika 

(188)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments