1. Home
  2. Prezentacije
  3. Premijera: Peugeot 508 PSE (GALERIJA)
Premijera: Peugeot 508 PSE (GALERIJA)
4

Premijera: Peugeot 508 PSE (GALERIJA)

1.58K
4
Podelite sa prijateljima:

Peugeot je predstavio novu, performantnu verziju modela 508. Ovo je ujedno i prvi automobil te marke koji je poneo novu oznaku PSE. 

Za neupućene, radi se o novoj varijanti performantnih verzija kod Peugeota. Francuzi su rešili da se okrenu elektrifikaciji, te će svi potentni modeli ovog brenda u budućnosti biti plug-in hibridi.

Prikazani 508 PSE ujedno i najsnažniji serijski automobil Peugeota do sada. Francuski proizvođač stvarao je snažnije konceptualne modele od ovoga, ali nijedan od njih nije stigao do serijskog izdanja.

Dakle, 508 PSE kombinuje 1,6-litarski benzinski agregat i dva elektromotora, od kojih je jedan montiran na prednjem delu vozila, a drugi na zadnjem. Ukupno, vozaču je na raspolaganju 360 ks i 520 Nm. Snaga se na sve točkove prenosi putem osmostepenog automatskog menjača.

Prevedeno u performanse, 508 PSE je u stanju da juriš do 100 km/h obavi za 5,2 sekunde, bez obzira o kom karoserijskom izdanju je reč. Ono što proizvođači retko navode u saopštenjima za javnost, to je koliko je potrebno za ubrzanje od 80 do 120 km/h, Peugeot tvrdi će 508 PSE to obaviti za ravno 3 s. Maksimalna brzina je limitirana na 250 km/h, a Peugeot navodi i da je koristeći samo električnu energiju moguće dostići 135 km/h.

Kada smo već kod električne energije, ona se skladišti u bateriji kapaciteta 11,8 kWh. Francuska marka ističe da je to dovoljno za domet od 42 km po WLTP protokolu, kada se koristi isključivo električna energija. Baterija je naravno dodala popriličnu masu za 508-icu u PSE izdanju, tako se sedan može „pohvaliti“ sa 1.850 kg, a karavan sa 1.875 kg.

Peugeot 508 PSE dostupan je u tri boje: Selenium Grey, Pearl White i Nera Black. Kod svih varijanti postoje umeci zelene boje, čime bi trebalo da se asocira na baterijsku stranu ovog vozila.

U kabini vidimo značajan iskorak po pogledu upotebljenih materijala. Kombinacija Nappa kože i Alcantare dominira enterijerom uz lep kontrasni šav. I ovaj model poseduje i-cockpit, head-up displej, dok vozača ima privilegiju da koristi sedište sa opcijom za masažu. Naravno, tu je i veliki ekran od 10 inča za kontrolu informativno-zabavnog sistema, kao i Focal audio sistem.

Peugeot 508 PSE stiže u izložbeno-prodajne salone u prvoj polovini naredne godine. Ovo je samo uvod u dalji razvoj PSE modela, a očekuje se da će sledeći automobil koji će poneti ovu značku biti 308-ica koja će takođe raspolagati sa više od 300 ks.

AutoRepublika 

(1582)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Što se mene tiče, mogu u njega da stave motor iz Suhoja ili Fantoma, ali, džaba im. To vozilo meni nije ni bleda senka prethodne generacije karavanske verzije 508. Prethodna generacija karavana mi je tada delovala kao moguće ostvarenje svih mojih ovozemaljskih snova, a ova mi je u domenu najgorih noćnih košmara … I ne čudi mi da uvozniku u salonu u Višnjićkoj ulici u Beogradu skoro godinu dana „čami“ izložen jedan karavanski primerak. Karavan koji to nije…

D_C

Stari 508 je gadjao deo D segmenta rezervisanih za prave porodicne karavane tipa Passat/Insignia/Mondeo itd. Mislim da ga Peugeot ne moze okarakterisati kao uspeh, pa su zato danas resili da konkurisu onoj ‘lifestyle’ grupi tipa A4/serija 3/C-klasa/V-klasa itd. Ostaje da vidimo kako ce se tu provesti. Ako se izuzmu ovi zeleni umeci koji izgledaju kao jeftini ‘aftermarket’ delovi, auto je prilicno OK. Medjutim ostaje blago gorak ukus da se ovde prodaje kao sportska i unikatna verzija dok se prakticno ista odn skoro ista mehanika u 3008 prodaje kao jedna od mogucih motorizacija u standardnim nivoima opreme. Kao da Peugot jos… Pročitaj više »

Balkanboj

Čini mi se da je mrka kapa za 508 u segmentu A4, C i The3, nema tu šta da traži.

BB

Ako se dobro sjećam Pekijevog testa 508 Hybrid, zamjerka je bila na nepostojanju visokoperformante verzije kao kod 3008 i pogonu na sve četiri šape. Evo čuli ga u Pežou pa napravili i takvog, još jačeg, lava.