1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Opel Insignia Lotus/OPC 2021. na renderu, ali da li uopšte će stići?
Opel Insignia Lotus/OPC 2021. na renderu, ali da li uopšte će stići?
0

Opel Insignia Lotus/OPC 2021. na renderu, ali da li uopšte će stići?

1.83K
0
Podelite sa prijateljima:

Ove, 2020. godine, trideset je godina od predstavljanja Opel Omege Lotus. Automobil, premijerno prikazan još 1990. godine, bio je najsnažniji izraz u pogledu performansi, što se tiče prve serije Opela Omege. Bio je to vodeći model nemačkog proizvođača, pomalo nalik onome što sada predstavlja Opel Insignia.

Opel Omega Lotus je bio opremljen snažnim 3,6-litarskim rednim 6-cilindričnim motorom koji je oslobađao prelepu ergelu od 377 “konja” sa maksimalnim obrtnim momentom od 557 Nm. Zaista izuzetne vrednosti za to vreme. Samo pomislite da je BMW M5 tih godina stigao sa „samo“ 315 konjskih snaga. Opel Omega Lotus je u svakom smislu bila najbrža limuzina proizvođača iz Riselshajma, imajući maksimalnu brzinu od 283 km/h na umu, kao i sprint od 0 do 100 km/h za oko 5 sekundi.

Otprilike hiljadu primeraka je sklopljeno do 1994. godine. Posle toga, jedini veliki Opel sa visokim performansama je bila Opel Insignia prve generacije koja se u OPC varijanti mogla pohvaliti sa 325 konjskih snaga, zahvaljujući moćnom V6 turbo motoru sa 2,8 litara zapremine.

Da li bi se visokoperformanntna Opel Insignia mogla ponovo naći na tržištu?

Veoma je teško reći, čak i ako neke glasine kruže automobilskim svetom. Očekuje se da će se nova Insignia pojaviti do kraja 2021. godine. Poznato je da je Opel 2017. promenio vlasnika i da je sada vlasnik PSA grupa, od koje sve zavisi.

U PSA grupaciji bi mogli da odluče da predstave performantnu ili možda plug-in hibridnu verziju. Slike korišćene u članku preuzete su sa video snimka koji je objavila nemačka veb lokacija Auto Bild, a što su preneli i drugi ugledni mediji.

Opel Insignia Lotus (izmišljeno, anticipirano ime) ili pak možda uz sufiks OPC iz 2021. godine, mogli bi biti opremljeni PureTech Peugeot 1,6-litarskim motorom sa 200 konjskih snaga, povezanim sa dve električne jedinice od 110 i 200 konjskih snaga, ukupne kombinovane moći od blizu 400 konjskih snaga.

Najviša brzina od 250 km/h, pogon na sva četiri točka i sprint od 0 do „stotke“ za oko 4,5 sekundi učinili bi ovu hipotetičku verziju Insignije najsnažnijom ikad. Baterije od 12 kWh dale bi automobilu skoro 50 kilometara dometa u električnom režimu. Za sada su to još uvek samo glasine.

U svakom slučaju, nastavite da nas pratite, a mi ćemo vas obaveštavati.

AutoRepublika

(1831)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments