1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Ovakvu Daciju bi svako poželeo (VIDEO)
Ovakvu Daciju bi svako poželeo (VIDEO)
5

Ovakvu Daciju bi svako poželeo (VIDEO)

15.07K
5
Podelite sa prijateljima:

Dacia Luxos je model koji je živ samo u digitalnoj formi. Predstavlja kreaciju marokanskog umetnika koji veruje da bi rumunska marka mogla da proizvede i plasira model automobila koji bi se takmičio s bavarskim Audijem A6 Allroad, ili sa Mercedesovom E Klasom u All-Terrain izvođenju.

Istini za volju, Dacia svoj momenat slave i rivalstva s nemačkim premijum takmacima doživljava samo na virtuelnim osnovama, ali i to je nešto, za početak. Pred nama je Dacia Luxos koja, posmatrana od spolja, pomalo podseća na ultra modernizovani monovolumen s oznakom Logan MCV Stepway.

Luxos osvetljava drum pred sobom LED farovima, dok blatobrani poseduju detalje od plastike s dosta materijala koji asocira na hrom, baš kako i priliči elegantnom premijumu. Zahvaljujući nacrtanom pozamašnom klirensu, automobil deluje kao da pripada SUV segmentu. Na krovu su montirani krovni nosači, ali ni hauba ne zaostaje po atraktivnosti, s obzirom da je reljef prilično razuđen, nalik onom što se može videti na novom proterenskom heču Dacia Sandero Stepway .

Naziv modela je ispisan neposredno ispod rešetke hladnjaka, ali i iznad mesta predviđenog za smeštaj registarskih tablica na krmi zamišljenog SUV-a. Najveći hit su dvostruki završeci izduvnih cevi, izvedeni u stilu nemačkih premijum modela, u trapezoidnom obliku. Kao da je to bilo malo, izvedeni su na način da asociraju da su i upotrebljeni materijali visokog sjaja, plemenitog porekla.

Kako prednje, tako i zadnje svetlosne grupacije su izdužene, ali ne u duhu koji provišu novi Logan, Sandero i Sandero Stepway, sa svetlosnim potpisom u obliku slova „Y“.

Kako i priliči ovakvom konceptu, i u duhu poslovice „Kad je bal – nek je bal!“ izrađena je i putnička kabina imaginarnog Luxosa. Sve pršti od rafiniranosti i luksuznih materijala i elemenata. Obruč upravljača, centralni greben i sedišta su presvučena kombinacijom najfinije kože crvene i bele boje.

Uspravno postavljen ekran po sredini centralne konzole je preuzet iz reprezentativnog krosovera iz iste galske grupacije, odnosno iz Koleosa. Ukomponovana su i dugmad za upravljanje radom multimedijalnog sistema i uređaja za klimatizaciju. Selektor automatske transmisije je takođe pozajmljen iz Renaulta Koleosa.

Ako odgledate kratak video prilog obelodanjen na YouTube kanalu, bićete u prilici da iščitate i više komentara ushićenih ljubitelja marke, a neki od njih su i izrazili želju da se proizvod poput ovog komercijalizuje.

Međutim, svi su izgledi da je ovo samo način da se skrati vreme dok Dacia ne krene s isporukama trilinga novih asova niskobudžetne marke iz komšijske, drage nam države. Knjige porudžbina za Logan, Sandero i Sandero Stepway su već otvorene.

Pogledajte video klip.

AutoRepublika

(15067)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Koliko se ja sećam, Seat Exeo uopšte nije bio baš jeftin ( nije bilo to što kažeš: „odjednom je cenovna etiketa pala sa 30 na samo 16k €“).
Ali, baš mi je nekako bio „grdan“. Stvar ukusa. Baš se primećivalo da je „iz prošlog vremena“.

D_C

To nikad nije izlazilo na dobro kada se na stari auto ‘nakaleme’ nov rep i nos. Kao nase ‘pevaljke’ posle plasticnih operacija.

Jedan od razloga za pad cene moze biti i sto je produkcija prebacena iz DE u ESP.

Laki

Boeing „Max“su takodje dobro „kalemili“ svi znamo sta je bilo posle nazalost!

nixa011

Da Exceo auto toliko ruzan da sam se potrudio da ga zaboravim

BB

Profil me podsjeća na Nissan X-trail