1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Audi će biti prijatnijeg stila, lišen agresije u izgledu!
Audi će biti prijatnijeg stila, lišen agresije u izgledu!
5

Audi će biti prijatnijeg stila, lišen agresije u izgledu!

457
5
Podelite sa prijateljima:

Priča koju u poslednje vreme promoviše bavarska marka s dvostrukim parom prstenja postaje sve bliža srcu tolerantnih i miroljubivih ljudi. Naime, šef dizajna Audija, Mark Lihte navodi da će budući modeli nemačkog brenda biti više „nežni i toplo nastrojeni“, a „manje napadni, agresivni“. Reči imaju posebnu težinu jer pomenuti Lihte je u poziciji da vrši nadzor nad razvojem i odlučivanjem na temu dizajna budućih modela Audija.

Ovaj rukovodilac Audija je već bio veoma aktivan u prethodnih par nedelja kada je govorio, između ostalog, i o tome kako će firma zauzeti potpuno drugačiji kurs u budućnosti i da će se u razvoju novih modela počinjati od uređenja enterijera, a i tada je nagovestio da će agresivno stilizovana vozila početi polako da postaju deo prošlosti.

“Mislim da je to dobar primer,” rekao je on novinarima portala Top Gear, pokazujući na sferični koncept Audi Activesphere. “Verujem da ovaj automobiil ne promoviše agresivan dizajn, naprotiv. Veoma je nežan, veoma toplo nastrojen, vrlo je… Nema ivica u dizajnu karoserije. Dobro, hajde, ima tu malo grubljeg štofa u donjoj zoni, ali to želimo da vizuelizujemo, zar ne? Vidim da će u budućnosti stil automobila biti više prijateljski. Kod Audija svakako. Ali, to je trend koji ima osnova da postane opšti. Nežnije, toplije, manje nabusito.”

Novinare pomenute redakcije je zanimalo kako je Lihte došao do iznetih zaključaka, posebno kada su mnogi komentari, kako od opšte publike, tako i od novinara, prepuni utisaka „dodatne i pojačane agresije“ u stilu novih modela automobila, sve u želji dizajnera da „daju dušu“ svojim kreacijama. Šta se to menja?

“Jedan od razloga bi mogao biti i rat koji je u toku i koji se odvija nedaliko od nas. Utiče na sve,” reče on. “To je jedan razlog, pretpostavljam. “Drugi bi mogao da se tiče potencijala arhitekture za električna vozila, posebno u konteksu tehnologije autonomne vožnje koja nam daje toliko mogućnosti da izguramo nešto posve novo. U prošlosti smo uvek imali motor s unutrašnjim sagoevarnjem goriva, što je donosilo mnoga ograničenja i unapred postavljene smernice. Dizajneri su bili na mukama u želji da vozilu daruju autentičnost. Ne sviđa mi se ta agresija u dizajnu, iskren da budem. Toliko je puno mogućnosti pred nama. Upravo to su razlozi zašto se stilisti na usredsređuju na agresivan dizajn. Tako ja to vidim.”

AutoRepublika

(457)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Lihteovi komentari su „malkice“ kontradiktorni – pocevsi od Aktivsfere: ovaj auto nije ni malo „nezan“, na protiv, on vizuelno puca od snage a taj utisak potice od naglasenih oblina oko tockova koji sugerisu njegov misicavi karakter! On je istovremeno elegantan zahvaljujuci perfektnim proporcijama i minimumu detalja. On je likom takodje veoma dinamican zahvaljujuci naglasenoj aerodinamici koja mu daje karakter projektila. Veliki tockovi sa grubim profilom i gruba testerasta forma na pragovima stoje u suprotnosti sa svim gorenavedenim opisima i tu je kontradiktornost ovog auta! Bez obzira sto mi se karoserija veoma dopada dosao sam do pitanja: da li jedan terenski… Pročitaj više »

Matori

Ono na fotografijama gore i elegancija ne idu u istu rečenicu.

Matija

U komentaru govorim o kontradiktornosti elegantne karoserije i grube sasije. Ovo dvoje ne idu zajedno!

BB

Ono je neka gej elegancija 😂

Bungi

Elegantan je k’o australijski kljunar,torbar sa pačijim kljunom i repom dabra.E sad, kad si toliko usr’o zovi još svog kolegu iz BMW-a, Đukeca, da ga zasere do kraja.Kad je bal, nek’ je maskenbal.

Izmenjeno 1 godina pre od strane Bungi