1. Home
  2. Vesti
  3. Fiat Tipo Cross debituje u narednih petnaestak dana
Fiat Tipo Cross debituje u narednih petnaestak dana
16

Fiat Tipo Cross debituje u narednih petnaestak dana

6.59K
16
Podelite sa prijateljima:

Italijanski mediji uvereni su da će se premijera restilizovanog Tipa odigrati krajem septembra, odnosno početkom oktobra. 

O osveženom Tipu govori se, odnosno piše, već duže vreme. No, sada je gotovo izvesno da će Fiat predstaviti ažurirani model iz C segmenta veoma uskoro, jer su prestali sa primanjem narudžbina za nove primerke ovog automobila.

Italijanski stručni mediji navode da se očekuje da unapređeni Tipo stigne u izložbeno-prodajne salone već sredinom oktobra, što govori o tome da će se i premijera odigrati u narednim nedeljama.

Osim brojnih izmena i unapređenja za standardni Tipo, verovatno najiščekivanija novost je dolazak nove verzije, odnosno Tipa Cross. Ova varijanta u suštini pokušava da se dodvori onim kupcima koji imaju preferencije ka SUV vozilima, slično kao što to rade Volkswagen sa Golfom u Alltrack izdanju, ili Ford sa Focusom Active.

Naravno, Tipo će ostati niskobudžetni model, ali u Fiatu su najavljivali jasan iskorak po pitanju upotrebljenih materijala. Italijanski novinari tvrde da će Tipo Cross doći u tri izvedbe: kao hečbek, sedan i karavan! Ovo je jedinstven slučaj na aktuelnom tržištu da neka krosover varijanta bude ponuđena i u sedan izdanju.

Očekuje se da osveženi Fiatov model iz C segmenta dobije i drugačije agregate, odnosno da se odrekne 1,4-litarskog atmosferskog benzinca. Šta će se tačno promeniti u ponudi motora ostaje da se vidi, jer je i dalje neizvesno šta će Fiat da ponudi i koliko će značajnu ulogu igrati elektrifikacija. Što se tiče dizel motora, ne očekuju se neke bitne promene.

Dakle, detaljno restilizovani Fiat Tipo videćemo u naredne dve nedelje!

AutoRepublika 

(6592)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

16 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Tipo FL mi je interesantniji novitet od silnih drugih prezentacija.

TNT

Da se ne lažemo, jedno 20 puta…

Mada, pomislio sam na tebe čitajući najavu za NSX FL – da li bi njega uspeo da „doteraš“ do 5l u gradu i 4l na otvorenom, pa da te konačno trajno banuju na Honda forumima?

Usput, vežbam – juče Vračar – NBGD 5,9 l!!! Svi su mi svirali, pokazivali srednji prst, ali ja sam sve stoički podnosio. „Lenji“ eco mod, menjao sam čak ručno brzine po Pekijevom receptu, zaletao se pre uzbrdica… FG trofej će biti moj! Zadnje vreme došlo, kada se ovako voze Honda i BMW…

moron

U pravu si. Sa potenciranjem priče oko ekonomičnosti Honde sam zaista baš loš ambasador brenda … Trebalo bi da potenciram neke druge stvari … A vidim, ni ti sa tih 5,9 nisi daleko od toga „da ugasiš“ … Ustvari, obojica štetimo „Delti“ … Još kada dodamo Zvezdana. Tuga …

Don

comment image?itemid=14144135

moron

Koji od vas dvojice je ovaj lepši?

TNT

@Don je lepši, ja sam onaj uporniji 😀😀😀

Don

Ne je*e lijep neg uporan!

miki

Najebe ni lep ni uporan nego Zbog korone jebe oženjen

TNT

Ala nam ga zavuče… Bravo miki! @Don, upropasti nas čovek načisto…

Don

Vandredna situacija, ne uzima se u obzir.
Nego, znaš šta mrzim? Naprave prezentaciju auta a onda treba proći bar pet mjeseci dok dodje u salone. Evo , baš sam htio ići sutra kod komšije da vidim ima li nova Elantra, tupson…Ali dok oni stignu, ja i zaboravio na njih.
Zašto to rade? Prezentiraj auto kad ga budeš spreman isporučiti ljudima a ne pola godine ranije. Poslije više nikom nije zanimljiv.

орангутан

тренутно једини прави ауто за народ

Don

Odlično, jedva čekam. Mada sve ovisi s kojeg izvora čitaš informacije a nista nije pouzdano, kao npr o životu jednog stanovitog „generala“ JNA F.T. dje na hr wiki (ko zna ko to uređuje) piše da mu se ćaća ubio (isto kao onom prekodrinskom mu burazeru crvenom dikobrazu S.M.,djeca samoubica), al zato ruska i srpska wiki ga brane (sic!) I izmišljaju da mu cacu ubila ozna. Dakle, doći će Fiat, samo što nije , i tako prodje godina. Neg, sta se ti cudis, pa Volvo S60 cross country, Volvo V60 crosscountry. Limuzina i karavan na uzidgnutoj podnici, čisto za kurcenje po… Pročitaj više »

sami

Tipo je konkurencija Daciji. Auto je ravan 0

moron

Koja je to tačno dačija pandan i kom Tipu?

sami

Konkurencija Tipa i Dacije u odnosu na materijale kvalitet i cenu. Ko je malo veći a ko malo manji nebitno. Evo, ovi sad glume Stepveja. Tipo je sramota Fijata, mrak, ćorav sokak, turski inženjering i proizvod i vesnik propasti fijata koja se desila.

moron

I pretpostavljao sam da dačija nema neki konkretan model koji bi bio pandan nekom konkretnom Tipu.