1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen ipak priprema naslednika za model up?
Volkswagen ipak priprema naslednika za model up?
0

Volkswagen ipak priprema naslednika za model up?

202
0
Podelite sa prijateljima:

Izvršni direktor Volkswagena, Ralf Brandšteter, potvrdio je da ta marka razmatra opcije u vezi sa budućim malim gradskim automobilima. 

Brandšteter je kazao da Volkswagen uveliko planira još manji i jeftiniji model od ID.3 koji bi trebalo da se istakne pre svega nižom cenom u odnosu na pomenuti automobil. Ipak, nije želeo da daje detalje o budućem vozilu, ali se osvrnuo i na sudbinu up-a.

„Radimo na konceptima za manje segmente. Automobila u ovim klasama su veoma interesantni i veoma važni za nas“, kazao je šef nemačkog proizvođača.

Podsetimo, Škoda je nedavno saopštila da će njen Citigo uskoro otići u istoriju, što nam nagoveštava da će isti usud zadesiti i bratske modele VW up i Seat Mii. Postoji šansa da će germanska marka pribeći nekim drugačijim rešenjima iz električne mobilnosti.

Seat bi trebalo da naredne godine počne sa proizvodnjom električnog četvorocikla po nazivu Minimo. Moguće je da će Volkswagen sačekati da vidi kako će ovo vozilo proći na tržištu, pa onda doneti odluku o plasiranju i sopstvenog četvorotočkaša sličnog koncepta. To više nije ni retkost, jer pored Renaultovog Twizyja, tu je sada i Citroen Ami.

Uprkos problemima koje je izazvala pandemija korona virusa, Ralf Brandšteter navodi da su ciljevi Volkswagen grupacije u vezi sa elektrifikacijom ostali neizmenjeni. To znači da i dalje žele da prodaju 26 miliona električnih automobila do 2029. godine, a investicije grupacije u električnu mobilnost iznosiće ogromne 33 milijarde evra.

AutoRepublika 

(202)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments