1. Home
  2. Vesti
  3. U ovom trenutku, samo će francuski DS izbeći velike kazne za prekomernu flotnu emisiju štetnih gasova
U ovom trenutku, samo će francuski DS izbeći velike kazne za prekomernu flotnu emisiju štetnih gasova
1

U ovom trenutku, samo će francuski DS izbeći velike kazne za prekomernu flotnu emisiju štetnih gasova

414
1
Podelite sa prijateljima:

Nova pravila u EU u vezi sa flotnom emisijom štetnih gasova stupaju na snagu 1. januara 2021. godine. Ako je verovati aktuelnim podacima, samo bi DS prošao bez kazni, svi drugi proizvođači u Evropi bi bili iznad zadatog nivoa emisije ugljen-dioksida. 

Tako od prvog dana naredne godine počinje sprovođenja nove regulative koja kaže da flotna emisija štetnih gasova sme biti samo niža od 95 g/km. U ovom trenutku, svi drugi brendovi, osim DS-a, imaju veću flotnu emisiju.

Da se momentalno počne sa sprovođenjem nove regulative, čak ni Toyota, marka koja je bila pionir u upotrebi hibridne tehnologije, ne bi uspela da prođe zadatu granicu od svega 95 grama po pređenom kilometru, na nivou čitave flote prodatih automobila ove godine.

No, za DS, a izgleda i za celu PSA grupaciju, nema baš mnogo brige. Francuski premijum brend trenutno se može pohvaliti sa flotnom emisijom od 80 g/km, što je daleko niže od dozvoljene granice.

DS se na ovako dobrom rezultatu može zahvaliti pre svega električnim adutima poput DS3 Crossback E-Tense i DS7 Crossback E-Tense. Ipak, očekuje se da flotna emisija bude i niža naredne godine, jer će francuski proizvođač ponuditi čak tri nova hibridna modela.

Radi se o hibridnim izdanjima modela DS9, DS4 i DS4 Crossback, a sasvim je moguće da će uskoro biti i novih EV automobila u portfoliju galskog premijum brenda.

„Nema zime za Eskime“, kao što je to jednom prilikom rekao čuveni sportski komentator Duško Korać.

AutoRepublika 

(414)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Goran Jurković

LOL. Prodaju dva električna modela i time prividno spuštaju co2 na nivou flote.
Toyota nema niti jedan električni auto pa je ispod 95 grama na nivou flote.