1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla postavio nove superpunjače u Berlinu
Tesla postavio nove superpunjače u Berlinu
0

Tesla postavio nove superpunjače u Berlinu

165
0
Podelite sa prijateljima:

Tesla radi na razvoju mreže superpunjača u Evropi, a novi dodatak je stigao u Berlin gde su postavljeni brzi punjači koji su u stanju da Modelu 3 za 5 minuta punjenja podare 120 km dometa. 

Radi se o tzv. V3 superpunjačima, ali američka marka je i dalje uverena da je punjenje kod kuće ili na radnom mestu ključ za uspeh elektrifikacije. Jeroen van Tilburg, menadžer Tesle za evropsku mrežu superpunjača, kaže da je ovaj brend rešio da ponudi još stanica za punjenje, sve zarad lakšeg korišćenja njihovih vozila.

„Širimo našu mrežu superpunjača u gradove, kako bismo obezbedili mogućnost punjenja baterija za one koji to ne mogu da urade na poslu ili kod kuće“, rekao je ovaj Teslin rukovodilac.

Tesla je odabrao lokaciju koja je u suštini veoma blizu nove fabrike tog proizvođača koja se već gradi u blizini Berlina. Manifestaciji je prisustvovao i nemački ministar finansija, Peter Altmajer. Altmajer je kazao da je neophodno da se smanji emisija štetnih gasova u Nemačkoj, i da je elektrifikacija automobilske industrije jedan od načina da se to postigne.

„Ali još uvek imamo mnogo toga da uradimo na polju infrastrukture i javnih punjača za električna vozila“, kazao je nemački ministar finansija.

Tesla je najavio da će do kraja godine otvoriti još jednu lokaciju sa superpunjačima u samom gradu, ali nije precizirano gde će to tačno biti u Nemačkoj.

U međuvremenu tamošnji mediji govore o velikoj investiciji Tesle, i navode da postoji potencijal da pogon tog proizvođača kraj Berlina stvori čak 40.000 novih radnih mesta.

AutoRepublika 

(165)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments