1. Home
  2. Vesti
  3. Suzuki Swace stiže u Evropu
Suzuki Swace stiže u Evropu
3

Suzuki Swace stiže u Evropu

384
3
Podelite sa prijateljima:

Japanska marka trebalo bi uskoro da prikaže model Swace namenjen evropskim kupcima. 

Ovaj automobil Suzukija u suštini je baziran na Toyoti Corolli u karavanskom izdanju i deo je šire saradnje ova dva japanska proizvođača. Suzuki Swace predstavljaće tako prepakovan Toyotin model, a u Evropi bi trebalo da se prodaje kao hibrid koji nudi vozaču na raspolaganje 122 ks.

Japanski mediji veruju da će Suzuki Swace doživeti minimalne vizuelne promene, te da će se izmene u spoljašnjosti svesti na drugačije svetlosne grupe i odbojnike. Većih promena bi navodno trebalo da bude unutar vozila, no i to je pod znakom pitanja. Na predstavljenom tizeru na naslovnoj fotografiji zaista se ne može dati neki ozbiljniji zaključak o izgledu budućeg modela.

Ostaje da se vidi i kakva će biti cena ovog Suzukijevog „noviteta“, jer je Toyota naglasila da neće dozvoliti „kanibalizaciju“ sa Corollom. Interesantno je da se ne govori o potencijalnim drugim agregatima za Swace, već samo o hibridu sa 122 ks.

Moguće je da će ovo ujedno biti i jedina pogonska opcija za ovaj model, jer uostalom uskoro stižu nova flotna emisiona pravila u Evropi, a Suzuki nije baš u situaciji da „optereti“ svoju gamu sa još SUS vozila.

Bilo kako bilo, Suzuki je najavio premijeru tokom jeseni tekuće godine, te ćemo više informacija o ovom modelu dobiti u narednih nekoliko meseci.

Kada smo već kod Toyotine hibridne tehnologije, sigurno će vas zainteresovati test našeg druga Đorđa Pešića koji je detaljno objasnio svoju „družbu“ sa jednom hibridnom Corollom. Više o tome, možete pročitati OVDE. 

AutoRepublika 

(384)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ako je ovo samo prepakovana corolla TS 1,8 hibrid, gde oni planiraju da u Evropi prodaji taj (nazovi) „suzuki“, a da se ne ugrozi prodaja corolle ?

DOLF

Verovatno će biti 10000e skuplji pa konkurencije neće ni biti.

Balkanboj

Nešto se ne sećam da je Suzuki ikad dobro prošao sa nekim većim automobilom u ponudi. Swift i otprilike to je to. Sx4, Vitara i mali Splash.
Imali su jedan lep sedan pre desetak godina, Kizashi, baš sam ga zagledao kad je bio na sajmu. Skladan, lep, dobro opremljen, ne sećam se cene, koliko je bila realna. Uglavnom, na ulici viđam samo jedan primerak (možda i salonski) dok u Srbiji nisam video nijedan.