1. Home
  2. Sajmovi
  3. Šangajci gledaju koncept Great Wall X Cannon s V6 motorom
Šangajci gledaju koncept Great Wall X Cannon s V6 motorom
0

Šangajci gledaju koncept Great Wall X Cannon s V6 motorom

188
0
Podelite sa prijateljima:

Kineski Great Wall je pre oko tri godine obelodanio svoju nameru da postane vodeći proizvođač pikap kamioneta u Kini i da zauzme 40% tržišnog učešća u tom segmentu do 2020. godine, uvećavajući godišnji obim proizvodnje na oko 200 hiljada vozila top tipa. Ukratko, plan je već premašen i prethodne godine je isporučeno 225 hiljada pikapova, što znači da je praktično skoro svaki drugi pikap prodat u Kini, nosio oznake Great Walla.

Kompanija je pripremila najveći pikap model u dosadšnjoj gami, kako bi se učvrtila na liderskoj poziciji. Jasno, za promociju istog je iskorišćen Salon automobila u Šangaju gde je prikazan koncept Great Wall X Cannon.

U pitanju je pikap kamionet pune veličine koji se po gabaritima može ravnati sa američkim Fordom F-150 ili recimo Ramom 1500. Kineski pikap koristi platformu u kojoj su zasebne celine šasija i karoserija, a pored matične marke, takva arhitektura će biti korišćena i za modele ostalih Great Wallovih brendova.

Koncept poseduje sistem nezavisnog vazdušnog oslanjanja na svakom zasebnom točku, uz aplikaciju i adaptivnih amortizera.

Korespondirajuća pogonska grupa je takođe razvijena. Ta čast će pripasti trolitarskom turbobenzincu s cilindrima u V6 rasporedu. Pogonski blok će nositi oznake 6Z30, a razvija 354 konjske snage uz najviših 500 Nm obrtnog momenta. Najimpresivnija je činjenica da je već 320 Nm dostupno samo na 1.000 rpm kolenastog vratila.

Motor je postavljen longitudinalno i povezan je s devetostepenim automatskim menjačem koji se lagodno nosi i sa obrtnim momentom od 600 Nm. Hibridna verzija će takođe biti dostupna, a elektromotor je planirano da se ugrađuje u menjačku kutiju u kom slučaju jedinica za transmisiju podnosi do 750 Nm obrtnog momenta.

Enterijer pikap kamioneta još uvek nije finišara, pa je izloženi primerak posedovao, za pogled neprobojna stakla. Ali, razvoj samog pikap kamioneta s ulogom perjanice, pri samom je kraju. Serijsku verziju modela Great Wall X Cannon bismo mogli da vidimo još i pre dočeka Nove godine.

AutoRepublika

(188)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments