1. Home
  2. Vesti
  3. Opel – Za sada bez invazije na Kinu
Opel – Za sada bez invazije na Kinu
0

Opel – Za sada bez invazije na Kinu

118
0
Podelite sa prijateljima:

Nakon spajanja sa PSA Peugeot Citroenom, marka iz Riselshajma nastavlja da osvežava svoju gamu. Naime, Opel planira lansiranje nekoliko novih vozila. Od početka ove godine, svetlost dana su ugledali Ampera-e, Crossland X i Insignia, a fokus će se u bliskoj budućnosti premestiti na SUV i električna vozila.

U nedavnom intervjuu, šef Opela, dr Karl-Tomas Nojman, izjavio je za Auto Motor und Sport da Ampera-e neće biti jedini elektro model kojeg će kompanija imati u ponudi. Pored toga, aktuelna verzija ovog EV-a neće biti i poslednja. Nojman je potrvrdio da Opel zadržava kurs koji podrazumeva lansiranje velikog SUV modela, buduće perjanice unutar portfolija marke.
Što se sopstvene uloge u kompaniji tiče, dr Nojman je obelodanio da će on nastaviti da bude CEO, s tim što će blisko sarađivati sa kolegom iz PSA, Karlosom Tavarezom.

„Za mene je važno da izađem pred zaposlene i demonstriram liderstvo. To sam radio u prošlosti i to ću nastaviti da radim“, rekao je prvi čovek Opela za nemački magazin. „Mislim da gajimo veliko međusobno poštovanje. Iz tog razloga vidim jake temelje za nastavak saradnje.“
Opel će nastaviti sa sopstvenim rukovodstvom, tako da će samostalno dizajnirati i razvijati svoja vozila. Ipak, budući proizvodi će polako da se izmeste sa General Motorsovih platformi na PSA arhitekture, a kompletiranje tog procesa će iziskivati nekoliko godina.
Nojman je takođe naveo da je prvi prioritet da se Opel ponovo učini profitabilnim u Evropi i to kroz produbljivanje saradnje sa PSA i snižavanje troškova razvoja. Novi francuski vlasnici će se truditi da održe Opelove pozicije jakim u Nemačkoj i Velikoj Britaniji, dok trenutno nema planova u vezi sa ofanzivom na kinesko tržište.

„Kinesko tržište nije više rešenje za probleme koje proizvođači imaju na svim drugim tržištima“, prokomentarisao je Nojman.

(118)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments