1. Home
  2. Vesti
  3. Proizvođači žigošu vozače kojima se u udesu aktivira vazdušni jastuk
Proizvođači žigošu vozače kojima se u udesu aktivira vazdušni jastuk
0

Proizvođači žigošu vozače kojima se u udesu aktivira vazdušni jastuk

1.37K
0
Podelite sa prijateljima:

Kao da učešće u saobrajnoj nezgodi nije dovoljno veliki razlog za muke, bol i sekiraciju, kao prateća posledica se može pojaviti i još jedna neprijatnost. Sreća u nesreći je ta što moderni sistemi aktivne i pasivne bezbednosti štite putnike u automobilu (pa i pešake), čime je i smrtnih ishoda manji broj, ali slučajevi povređivanja i dalje nisu retki.

Zahvaljujući objavi portala Motor1 smo zapazili, i sada vam prenosimo iskustva vozača koji su prošli kroz udese u kojima su i njihove podlaktice postale brendirane, to jest s otiskom logotipa marke automobila za čijim obručem upravljača su bili tokom nesrećnog događaja.

Andrea Huarez, kao dama s prebivalištem u američkoj saveznoj državi Teksas, tačnije u Dalasu, neguje nalog na društvenoj mreži Twitter handle @pielcanela i ona je podelila s javnošću svoje iskustvo, nakon što je pregurala saobraćajnu nesreću u vozilu marke Nissan. Ona je za pomenuti portal izjavila da je njen automobil udaren s boka na raskrsnici, zahvaljujući ćemu je doživela prelom ruke, kao i istovremenu kontuziju podlaktice.

Međutim, nakon što je udes prošao, bila je dovoljno prisebna da uprkos bolu izazvanom prelomom ruke, fotografiše masnicu na ruci koja je se jasno ocrtavala na podlaktici. Nissanov logotip se preslikao sa središnjeg dela volana direktno na ruku, kao posledica aktiviranja vozačevog vazdušnog jastuka.

Objava se pokazala punim pogotkom, barem što se tiče reakcija publike. Za samo jedan dan, post je prikupio čak 163 hiljade lajkova i 10 hiljada deljenja. Posebno je zanimljivo to što je predmetna objava podstakla i druge zavisnike od društvenih mreža da podele slična iskustva.

Odmah iznad možete videti skoro savršeno oslikan amblem marke Hyundai, koji je na ruku vozača dospeo nakon saobraćajne nesreće iz 2016. godine. Koga više zanima o ovoj temi, može jednostavno da ode na Twitter i proprati veoma šarolike modrice, ali uvek i po pravilu na identičnom mestu na telu. Ima tu mnoštvo automobilskih marki: Dodge, Jeep, Honda, Mazda, Buick…

Inače, vazdušni jastuci se naduvavaju zahvaljujući brzom sagorevanju čvrstog goriva, što dovodi do širenja gasa i punjenja tanke najlonske kese. Naduvavanje traje samo delić sekunde i pomera vazdušni jastuk napolje brzinom do 200 milja na sat. Najvažnije je da vozačev vazdušni jastuk takođe mora da katapultira središnji panel obruča upravljača, a on je kao što znamo, uvek „ukrašen“ grbom proizvođača.

Sve u svemu, najvažnije je sačuvati glavu, a povrede ovog tipa nisu tako velika žrtva da bi se odustalo od upotrebe jastuka, ali jesu dodatni motiv da se vozi s više pažnje.

AutoRepublika

(1367)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments