1. Home
  2. Vesti
  3. Prve zvanične fotografije sedana Geely Preface na platformi Volvoa
Prve zvanične fotografije sedana Geely Preface na platformi Volvoa
0

Prve zvanične fotografije sedana Geely Preface na platformi Volvoa

293
0
Podelite sa prijateljima:

Kineski proizvođač automobila Geely je pre oko dve nedelje u javnost pustio tizer serijske verzije sedana Preface. Tom prilikom je razvojni tim azijske marke govorio o tehničkim detaljima vezanim za novajliju, ali je rad kolega iz dizajnerskog odeljenja ostao misteriozan, pre svega zbog debelih kamuflažnih folija. 

U iščekivanju svetske premijere, kompanija je odlučila da još jednom podgreje interesovanje javnosti za limuzinu koju se sprema da „pošalje na teren“, pa je u skladu sa tim, pred nama i set od nekoliko fotografija novog proizvoda. Naravno, sve su one zvanične, pa se o stilu noviteta može suditi na osnovu autentične vizuelne osnove.

Proporcije karoserije, kao i „jedinstveni“ stilski detalji koji se mogu zapaziti na sedanu Preface, deluju nam poznato, i ne treba puno vremena kako bismo identifikovali familijarnu srodnost s četvorotočkašima Volvoa, za šta je puno razloga. Timom stilista zaduženih za izgled spoljašnosti automobila, rukovodio je Piter Horburi, koji je mnogo ranijih godina proveo u ekipi koja je „crtala“ eksterijer vozila iz game skandinavske marke.

Pored toga, Preface počiva na kompaktnoj modularnoj arhitetkuri (Compact Modular Architecture – CMA) koja je temelj i za Volvo XC40, najveći broj modela sestrinske marke Lynk & Co, kao i za kupoliki krosover Geely FY11. Poslednje pomenuti SUV se prodaje u Rusiji, gde nastupa pod nazivom Tugella.

Pod haubom sedana Geely Preface, naći će se dvolitarski turbobenzinski četvorocilndraš koji isporučuje 190 konjskih snaga i 300 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Pripada familiji agregata koja se „preziva“ Drive-E. Nama je poznatiji po tome što je svoju primenu našao u limuzinama Volvo S60 i S90, kao i krosoveru Volvo XC40.

Motor će sarađivati s osmostepenim automatskim menjačem marke Aisin, koja inače posluje pod kontrolom japanske Toyote. Uprkos tome što će pogonski točkovi biti samo oni ispred vozača, inženjeri obećavaju skoro idealan raspored mase po osovinama, dok je anticipirana težina praznog vozila na nivou od 1.542 kilograma. Shodno tome, za očekivati je da nova limuzina nudi izvanredne karakteristike u segmentu vozne dinamike.

Da kažemo ovom prilikom i koji su gabariti novog sedana. U dužinu se prostire na zavidnih 4.785 milimetara, širok je 1.869 milimetara, dok se visinski pokazatelj zaustavlja na cifri od 1.469 mm. Treba reći da pripadnost D segmentu sedana potvrđuje i izdašno međuosovinsko rastojanje koje iznosi okruglih 2,8 metara.

Svečanost povodom premijernog prikazivanja limuzine Geely Preface će biti upriličena 26. septembra u Pekingu. Početak prodaje na domaćem terenu se očekuje pre isteka ove kalendarske godine, a moguće je da će marketinško odeljenje marke Geely nastaviti da nas obasipa parcijalnim oficijelnim fotografijama, kako bi tenzija do debija, ostala na zavidnom nivou. Dakle, Geely je na potezu, čekamo detalje iz putničke kabine.

AutoRepublika

(293)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments