1. Home
  2. Life
  3. Tehnologija & IT
  4. Jaguar Land Rover „projektuje“ svetlosne signale i obaveštava pešake o smeru kretanja
Jaguar Land Rover „projektuje“ svetlosne signale i obaveštava pešake o smeru kretanja
0

Jaguar Land Rover „projektuje“ svetlosne signale i obaveštava pešake o smeru kretanja

107
0
Podelite sa prijateljima:

Jaguar Land Rover ispituje sistem koji projektuje smer kretanja na kolovoz ispred autonomnih vozila.

Tehnologija može da bude briljantna ali ponekad se.., pa možda i pretera. Jaguar Land Rover je objavio da razvija sistem koji projektuje seriju svetlosnih zraka na kolovoz ispred vozila.

Čemu ovo, pitate se? Britanski proizvođač smatra da će na ovaj način pešaci steći poverenje u autonomna vozila.

JLR je između ostalog saopštio: „Ove projekcije, testirane na autonomnim platformama, koje je razvila firma Aurrigo, odlikuje serija linija sa podesivim razmakom. Razmaci se skraćuju kako se platforma sprema da uspori pre potpunog zaustavljanja. Kako se se platforma ponovo pokrene i ubrza, rastojanje između linija se produžava. Kada se vozilo približava krivini, svetlosna projekcija se „savija“ prema levo ili desno, da bi sugerisala smer kretanja.“

Ispitivanje ovog novog sistema se održava u objektu u Koventriju, na improvizovanoj uličnoj sceni, gde inženjeri porede nivo poverenja pešaka sa i bez projekcija.

AutoRepublika

 

(107)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments