1. Home
  2. Vesti
  3. Geely predstavio novi kupeoliki SUV
Geely predstavio novi kupeoliki SUV
0

Geely predstavio novi kupeoliki SUV

630
0
Podelite sa prijateljima:

Kompanija Volvo koju kontroliše kineska grupacija Geely, najavljuje interesantan novitet kao “najvozačkije orijentisan model kineske marke do ovog trenutka”.

Novalija počiva na identičnoj arhitekturi na kojoj je utemeljen i veoma popularan i cenjen model sa oznakama švedske marke XC40. Kodni naziv kupe krosovera iz Kine glasi FY11, i kao takav predstalja treći model Geelyija, najavljen za tekuću godinu. Uz nedavno predstavljenu čisto električnu limuzinu, kao i novi MPV, kupe krosover će upotpuniti kompanijsku strategiju upliva u nove segmente.

FY11 je postavljen, kao što smo već rekli, na kompaktnu modularnu arhitekturu (Compact Modular Architecture – CMA), pa će kao takav koristiti četvorocilindarsku, turbobenzinsku, dvolitarsku pogonsku grupu koja isporučuje blizu 240 konjskih snaga, uz 350 njutn metara obrtnog momenta, baš kao i bratski Volvo XC40.

Potpune specifikacije za novi FY11 još uvek nisu obelodanjene od strane proizvođača, ali uz pretpostavku da neće biti značajno teži od švedskog brata (XC40 T5), performanse bi im trebale biti slične. To znači da očekujemo da se sprint do “stotke” odigrava za oko šest sekundi uz maksimalnu brzinu od oko 225 km/h. Kinezi najavljuju da će kupci imati izbor između verzija sa pogonom na prednje, ili točkove obe osovine.

Još uvek nema podataka o ceni za novi kupe krosover, pa čak ni o tome da li će novitet biti dostupan na Starom kontinentu. Ukoliko proizvođač ipak odluči da nam pošalje, atraktivan kupeoliki krosover, on se neće pojaviti na evropskim drumovima pre sledeće godine.

AutoRepublika

(630)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments