1. Home
  2. Vesti
  3. BMW postaje suvlasnik i sponzor FK Bayern Minhen
BMW postaje suvlasnik i sponzor FK Bayern Minhen
0

BMW postaje suvlasnik i sponzor FK Bayern Minhen

1.05K
0
Podelite sa prijateljima:

Prema izveštaju koji je pripremio nemački poslovni Manager Magazin, postignut je dogovor između zainteresovanih strana prema čijim će odredbama BMW otkupiti udeo koji u minhenskom fudbalskom klubu drži marka Audi, a pored toga će se čuveni proizvođač luksuznih automobile pojaviti i kao sponzor fudbalskog kluba, najdalje do 2025. godine.

Razgovori koji su ishodovali dogovorom su pokrenuti prethodne godine a karakterisala ih je ozbiljna neizvesnost u pogledu ishoda, kao i moguću “multilateralnu” nagodbu koja bi uključivala i oslobađanje radnog potencijala Markusa Dismana koji je napustio BMW u želji da pređe u redove druge bavarske luksuzne marke, što su stopirali čelnici “plavog propelera”.

U ovom trenutku, Audi poseduje 8,33% kapitala FK Bayern, odnosno isto koliko i gigant angažovan u oblasti pružanja finansijskih usluga, kompanija Allianz, kao i proizvođač sportske opreme Adidas. Preostalih 75% akcija pripada članovima kluba kako bi se ispoštovalo finansijsko pravilo Bundeslige koje predviđa da ova grupa akcionara bude u posedu 50% akcija, uvećano za još najmanje jednu akciju.

Prema izvštaju, član nadzornog odbora Bayerna Edmund Štojber je već potvrdio da su dve strane tokom prošle godine potpisale Pismo o namerama. Dokumentom je predviđeno da BMW isplati Audiju iznos od 800 miliona evra na ime kupoprodaje paketa akcija, kao i da istovremeno preuzme obaveze po sponzorskom ugovoru koje i dalje glase na Audi.

Ugovor između Audija i Bayerna je na snazi sve do 2025. godine.

AutoRepublika

(1050)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments