1. Home
  2. Vesti
  3. Zašto ovaj 500 konja moćni BMW neće niko da kupi?
Zašto ovaj 500 konja moćni BMW neće niko da kupi?
4

Zašto ovaj 500 konja moćni BMW neće niko da kupi?

8.92K
4
Podelite sa prijateljima:

BMW Serije 5 iz generacije E28 se proizvodio od 1981. do 1988. godine, i iako su primerci iz ovog naraštaja već zašli u kategoriju takozvanih jangtajmera, ipak nisu retkost u oglasima za prodaju korišćenih vozila. Međutim, ovde imamo jedan izuzetak, što ga, uslovno rečeno može činiti i izuzetnom ponudom. To zaista i jeste, jer kako drugačije nazvati ponudu koja nikome nije zanimljiva, nego „izuzetnom“?

Izveštavamo o primerku „Bavarca“ iz 1987. godine čije je geografsko poreklo stavljeno pod navodnike, ne bez razloga. Automobil je naime provučen kroz ceo set modifikacija, na koji način je ostao dosledan BMW-u, izgleda samo po izvornom imenu, karoseriji i amblemima marke. 

Da krenemo redom. Pod haubom kuca Mercedesovo srce. Pričamo o rednom šestocilindarskom turbodizel motoru označenom kodnom šifrom OM606. Sklapan je u periodu od 1993. do 2001. godine, što će reći, u potpuno drugom vremenu od onog koje je obeležio E28. Trolitarska dizel jedinica u originalnom izdanju isporučuje 177 konjskih snaga uz 330 njutn metara najvišeg obrtnog momenta.

Ali, ne lezi vraže ni u ovom slučaju, odnosno i to je izmenjeno jer je Mercedsova naftarica dobila veći turbo punjač Borgwarner S300, novu pumpu za gorivo i novi sistem za odvod izduvnih gasova. Automobil iz oglasa raspolaže se 500 konjskih snaga nakon svih izmena.

Oglašeni „BMW“ koristi hladnjak pozajmljen iz modela M3, dok je predmet zamene bila i izvorna menjačka kutija umesto koje je ugrađen šestostepeni menjač iz modela Mercedes-Benz C220td. Ugrađen je i diferencijal s ograničenim proklizavanjem na zadnjoj osovini, dok je kočni sistem pozajmljen iz modela BMW 540i. Felne potpisuje BBS, dok su karoserijski dodaci preuzeti s performantnog M5.

Karoserija „BMW-a“ je prefarbana pa automobil izgleda kao da je tek izašao iz fabrike. Na satu stoji cifra od 10 hiljada milja (16.200 kilometara), jer je brojač nakon prerada resetovan. Ukupno, vozilo je prevalilo do sada nešto preko 297 hiljada kilometara.

Stari „BMW“ je oglašen za prodaju na sajtu eBay i početna cena je na nivou od 16,5 hiljada britanskih funti. Kao što rekosmo, za sada ga niko neće.

AutoRepublika

(8915)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
himera

„Zašto ovaj 500 konja moćni BMW neće niko da kupi?“ i onda ispod „Da krenemo redom. Pod haubom kuca Mercedesovo srce.“ nisam ni hteo dalje da citam hahah koja komedija….

Cuore sportivo

Klikbejt

Renault Terminator

Pa ovo je noćna mora za održavanje..

Laki

Blago onome ko „maši“ovaj koktel!