1. Home
  2. Vesti
  3. Ford Bronco ipak neće biti ponuđen izvan Amerike
Ford Bronco ipak neće biti ponuđen izvan Amerike
2

Ford Bronco ipak neće biti ponuđen izvan Amerike

156
2
Podelite sa prijateljima:

Povratak Fordovog terenca s legendarnom oznakom Bronco, i manjeg modela Bronco Sport, je prošao na način da je privukao ogromnu pažnju u celom svetu, a u posebno velikoj popularnosti, konkretan terenac uživa u matičnim Sjedinjenim Američkim Državama. Kompletna ponuda za 2021. godinu je rasprodata za svega desetak sati, dok proizvođač tvrdi da je do sada primio preko 230.000 narudžbina. Jedina nedoumica se odnosila na pitanje da li će model stići i u Evropu, a kako prenosi nemačko izdanje magazina Automotive News to se ipak neće desiti.


U razgovoru novinara sa jednim od čelnica firme, otkriveno je da je Bronco razvijen tako da odgovara ukusu onoga što „Jenkiji“ očekuju od terenca, pa se tako Bronco može naručiti samo sa agregatima veće zapremine, pri čemu mislimo na 2,3 i 2,7-litarske motore. Juče smo pisali i o tome da se u budućnosti od Forda može očekivati i premijera hibridne verzije Bronca.

Dalje, zapremina motora ne igra nikakvu ulogu u troškovima registracije „preko bare“ pa se samim tim Ford nije morao orijentisati na limitiranje veličine agregata, to jest zapremine na ispod 2,0 litre, kao što bi to bio slučaj da američki terenac nastupa u Evropi. Ipak, ostaje i žal zbog ovakve odluke, najviše iz razloga što fantastični 2,0-litarski dizelaš s 210 „grla“ neće biti deo opreme, a on je ranije najavljivan kao jedini motor ukoliko Bronco stigne na „Stari kontinent“.


Međutim, popularni medij, kao što je Motor1 na primer, je takođe analizirao situaciju, pa kaže da je Fordova odluka na snazi samo trenutno, što ne znači da će večno opstati kao takva.

Proizvođač cilja na Jeep Wrangler kao glavnog konkurenta Broncu, odnosno na Jeep Compass kao glavnog rivala Broncu Sport, a oba se trenutno mogu kupiti, ne samo u Evropi već i na ostalim kontinentima. Ipak, Amerika je i dalje ključno tržište pa samim tim, dok „Jenkiji“ kupuju Bronco, šanse su veoma male da bi Ford prebacio deo proizvodnje u, ili pak, za ostatak sveta …

AutoRepublika

(156)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
S mile

Trenutno, za par godina kad uhvate ritam proizvodnje, i pokriju potražnju u USA, naći će načina da se proširi proizvodnja

Rade

Je l ovaj kanister na krovu deo standardne opreme? Ne bi me čudilo.