1. Home
  2. Vesti
  3. Bentley Bentayga Speed prošao kroz restilizaciju (GALERIJA)
Bentley Bentayga Speed prošao kroz restilizaciju (GALERIJA)
0

Bentley Bentayga Speed prošao kroz restilizaciju (GALERIJA)

187
0
Podelite sa prijateljima:

Unapređena zverka britanskog brenda neće biti dostupna u Evropi. 

Umesto toga Bentley ovaj model nudi samo na tržištima „gde postoji potražnja za automobilima koji koriste motore sa 12 cilindara“, kako stoji u zvaničnom saopštenju za javnost.

Bentayga Speed koristi 6,0-litarski W12 agregat koji isporučuje 635 konjskih snaga, što mu omogućava da sprint do 100 km/h obavlja za svega 3,9 sekundi, dok mu maksimalna brzina iznosi 305 km/h, što ga čini najbržim serijskim SUV modelom na svetu.

Novitet kod ovog potentnog SUV-a jeste sistem za deaktivaciju cilindara, koji kada nije neophodno „gasi“ šest cilindara u motoru, te Bentley ističe da je sada prosečna potrošnja goriva značajno manja nego što je to bio slučaj sa modelom pre osvežavanja.

Kada je reč o dizajnu, Bentayga Speed prošao je kroz identične promene kao i Bentayga V8, te je sada stilski značajno bliži ostatku game britanskog proizvođača. Prednja svetal su više elipsasta, tu je nova rešetka, kao i „školjkasti“ izgled haube.

Bentayga Speed ima točkove od 22 cola, a od standardnog modela razlikuje ga i veći spojler na zadnjem delu vozila. Opcionalni paket Black Specification nudi hromirane ili karbonske delove u eksterijeru poput prednjeg splitera, bočnih „suknjica“, difuzora ali i točkova.

Unutrašnjost je praktično ista kao kod običnog modela Bentayga, s tim da se mogu videti natpisi Speed na sedištima kao i na još nekoliko mesto u automobilu. Performantni SUV dobio je, kao i standardni model, novu digitalnu instrumentalnu tablu, kao i veći displej od 10,2 inča za upravljanje informativno-zabavnim sistemom.

AutoRepublika 

(187)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments