1. Home
  2. Vesti
  3. Električni koncept Honda Sports ide u masovnu proizvodnju?
Električni koncept Honda Sports ide u masovnu proizvodnju?
2

Električni koncept Honda Sports ide u masovnu proizvodnju?

664
2
Podelite sa prijateljima:

Japanski mediji su ovih dana preneli jednu zanimljivu informaciju. Naime, prema njihovom pisanju, na sajmu automobila održanom 2017. godine u Tokiju, predstavljeni koncept Honda Sports EV bi mogao biti uveden u serijsku proizvodnju.

Na većem i globalno značajnijem skupu organizovanom par nedelja pre Tokija, odnosnu u Frankfurtu je Honda predstavila i električni koncept Urban, koji je s oduševljenjem prihvaćen od strane publike svuda u svetu i koji je zahvaljujući tome postao neo-retro inspiracija japanske marke za dalje korake. Kupe koji smo videli, a koji je bez alternative baterijski model je istog duha kao i Urban, samo što je više sportski osmišljen. Ako je verovati japanskom listu Car Senso r, i ovaj mališa će u izložbeno-prodajne salone.

Novinari iz Azije spekulišu mogućnošću da novitet eventualno zameni kei automobil S660, za koji smo pisali da uskoro odlazi u zasluženu penziju. Predstavljen je tokom 2015. godine i prodat u tiražu od 30 hiljada jedinica. O ovom mališanu možete saznati sve iz teksta koji smo svojevremeno upriličili.

Zanimljivo je da su svi kupljeni primerci unapred bili poručeni, ali će se proizvodnja u cilju realizacije porudžbina nastaviti sve do marta 2022. godine, kada će i biti obustavljena. Upravo tada bi na scenu mogla nastupiti masovno proizvedena modifikacija koncepta Honda Sports. Iako, pomenuti japanski magazin nije mogao sa izvesnošću da potvrdi sledeće proleće kao momenat premijere, ipak je naglasio da nema sumnje u prezentaciju noviteta jer su brojni prototip primerci već viđeni na ulicama prestoničkog grada Tokija.

Najavljeni novajlij bi trebalo da podeli pogonski sklop kojim se služi i pomenuti baterijski mališan Urban, a koji zavisno od izbora kupca isporučuje 136 ili 153 konjskih snaga. Pride, kako je Top Gear ranije objavio, ova jedinica bi mogla biti dodatno „nabrijana“ u budućnosti.

Istini za volju, i u skladu s industrijskim standardima, treba reći da serijska verzija neće izgledati baš kao koncept. Ne samo što po prirodi stvari neki detalji s koncepta ne dožive serijsko izvođenje već je i protok vremena od premijere studije do serijskog modela nalagao neke modifikacije. Tako će evoluirati točkovi, ručice za vrata, ali ne nužno i futuristički retrovizori, gde bi ovom mališanu savršeno „čučnule“ kamere.

Ako bi Japanci zaista ušli u ovaj poduhvat, i poslali malenog sportistu na Stari kontinent, sigurni smo da bi dobrano profitirali na njegovoj prodaji.

AutoRepublika

(664)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
DOLF

Baš lepo izgleda.

BojanNeki

Obe električne honde prave zanimljiv vizuelni izlet kompanije ali moraju tehnološki i cenom da se drastično unaprede.
Za ovaj najavljuju 8 sekundi do 100 i domet od 200km, za jednu Hondu je to realno jadno, a pritom će verovatno koštati kao prva ljubav.

Cena Honde E je nešto niža od Tesla modela 3 a realan domet ima između 120-165km. Nedavno su testirali i brzinu punjenja te je Honda E pala na dno liste kada su mali automobili u pitanju.

comment image