1. Home
  2. Vesti
  3. Peugeot se vraća u Ameriku do 2023. s tri modela
Peugeot se vraća u Ameriku do 2023. s tri modela
0

Peugeot se vraća u Ameriku do 2023. s tri modela

246
0
Podelite sa prijateljima:

Puno je posla oko realizacije ideje o spajanju dve kompanije u jednu. Obaveza i odgovornosti je još i više kada se radi o ogromnim grupacijama kakve su FCA korporacija i PSA. Paralelno s radom na ostvarenju sjedinjenja dva entiteta, na koji način će nastati kompanija Stellantis, Peugeot je angažovan i na ostvarenju zamisli o povratku na tržište Sjedinjenih Američkih Država.

Možda i ponajveći deo pripremnih radnji se odnosi na odluke vezane za uspostavljanje i razvoj distributerske mreže. Što se tiče inicijalne ponude modela namenjenih Jenkijima, biće ih ukupno tri, a uključivaće krosovere 3008 i 5008.

Da je Tavarezov Peugeot nameran da se ponovo nadmeće na prekookeanskom tržištu, saznali smo još 2016. godine, dok je rad na realizaciji ideje ubrzan tokom prošle godine. Novopostavljeni cilj za ostvarenje „američkog plana“ je 2023. godina, a informaciju je potvrdio izvršni direktor PSA grupe za severnoameričko tržište Dominik Lari, u razgovoru s novinarima redakcije The Detroit site Office.

Nevezano za to koje konkretne modele će Gali ponuditi Amerima, ostaje otvoreno pitanje kako će proizvodi Peugeota biti ponuđeni kupcima na tom tržištu. S tim u vezi Dominik Lari je izjavio da se „proizvođač suočio s poteškoćama prilikom opredeljenja u pogledu načina na koji želi da uobliči prodaju vozila u Americi. Tom prilikom, on je rekao da će „PSA sklopiti ugovore o franšizi s dilerima“ i da će prodajna mesta biti „jednostavna i relativno skromne površine“.

PSA će se u tržišnom pohodu na Ameriku usredsrediti na kupce nastanjene u petnaest saveznih država te goleme zemlje. Na listi želja za „osvajanjem“ se nalaze: Arizona, Kalifornija, Florida, Džordžija, Ilinois, Merilend, Masačusets, Nju Hempšir, Nju Džerzi, Njujork, Severna Karolina, Teksas, Virdžinija i Vašington). Prema prvim najavama, PSA ogromne nade polaže u ideju o onlajn prodaji četvorotočkaša.

Razvojni timovi Francuza su proveli par aprilskih nedelja tokom prošle godine u američkoj Atlanti, sve sa željom da uporede performanse modela 508 i 3008 sa onim što nude lokalni rivali, kao i da bolje razumeju koja su očekivanja i potrebe kupaca u Americi.

Paleta modela koja će se naći u ponudi na tržištu Amerike, uključuje novi krosover 3008 (kodne oznake P64) i 5008 (P74). Veći SUV će „preko bare“ samo u varijanti s pet sedišta. Pomenuti treći model bi trebalo da bude novi Peugeot 308 (P54), ali u nekom obličju kros-sedana, što podrazumeva poveće točkove, zaštitne oplate na lukovima točkova i u donjoj sekciji karoserije duž bokova vozila. Uostalom, kako izgleda kros-sedan u izvođenju PSA grupacije, možete videti na primeru ovog Citroena namenjenog najvećem automobilskom tržištu na svetu.

Ono što je zajedničko svim pomenutim modelima jeste činjenica da nisu razvijeni samo za američko, već za globalno tržište.

AutoRepublika

(246)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments