1. Home
  2. Vesti
  3. CATL se pohvalio time da od 2025. postaje dobavljač cilindričnih ćelija za BMW
CATL se pohvalio time da od 2025. postaje dobavljač cilindričnih ćelija za BMW
0

CATL se pohvalio time da od 2025. postaje dobavljač cilindričnih ćelija za BMW

262
0
Podelite sa prijateljima:

Kineska gigantska kompanija CATL koja se specijalizovala u oblasti razvoja i proizvodnje baterijskih ćelija, je u petak objavila da će započeti s isporukama cilindričnih ćelija nemačkoj grupaciji BMW, i to počev od 2025. godine. Te ćelije će biti ugrađivane u nove serije električnih vozila.

Baterijski div je potpisao ugovor s BMW-om u kom se definiše da će upravo on biti dobavljač Bavaraca za cilindrične ćelije, ali je saopštenje u kom je to navedeno šturo, što će reći da CATL nije detaljnije elaborirao iznetu vest. S druge strane, BMW je odbio da pruži ikakav komentar na ovu temu, pa je dalje izveštavanje s ovim u vezi, u prilično limitiranim okvirima.

Ono što je jasno jeste to da je CATL već decenijski dobavljač kompanije BMW. Kineska firma traga za potencijalnim lokacijama za proizvodnju baterija na tlu Sjedinjenih Država, kako bi odgovorila zahtevima tražnje globalnih automobilskih brendova, među kojima se ističe i BMW, dok je cilj da se s proizvodnjom u tom kompleksu krene počev od 2026. godine. Ova vest je već neko vreme aktuelna.

BMW će s druge strane, lansirati arhitekturu namenjenu ekskluzivno električnim vozilima, a to će se dogoditi negde najdalje 2025. godine. Nemački proizvođač automobila je naveo da će dolazeći proizvodi promeniti percepciju javnosti da marka kaska u procesu elektrifikacije i da će doći u situaciju da se akcije firme, po vrednosti i odnosu spram knjigovodstvenog stanja, mogu meriti s onima koje ilustruju kapital američke kompanije Tesla Inc.

Kako bilo, potez CATL-a s isporukom cilindričnih ćelija na adrese klijenata iz automobilske industrije je retkost živa jer većinu takvih kupaca, uključujući i samo Teslu, kineski džin snabdeva kvadratnim ćelijama.

Tesla je nedavno počela s proizvodnjom svojih litijum-jonskih baterija 4680, koje predstavljaju cilindrične ćelije prečnika od 46 milimetara i dužine od 80 milimetara, a koja može da zadrži oko pet puta veću dozu energije od svojih trenutnih manjih ćelija od 2170.

AutoRepublika

(262)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments