1. Home
  2. Vesti
  3. Mitsubishi polako, ali sigurno napušta Evropu
Mitsubishi polako, ali sigurno napušta Evropu
3

Mitsubishi polako, ali sigurno napušta Evropu

2.20K
3
Podelite sa prijateljima:

Japanska marka najavila je da će od sledećeg meseca zaustaviti isporuku svojih SUV modela za Evropu. 

ANE javlja da će Mitsubishi u septembru prestati da šalje primerke tri SUV-a na Stari kontinent. Velika i radikalna promena, jer se ovakav potez zaista nije očekivao.

Mitsubishi je prošlog meseca najavio da će umanjiti svoje operacije u Evropi, a da će se fokusirati na Jugoistočnu Aziju i domaće tržište. Ipak, nije se verovalo da će do napuštanja našeg kontinenta doći ovako naglo i brzo.

Japanski proizvođač zaustaviće dostavu sledećih modela: Outlander PHEV (koji je ujedno i najprodavanijih plug-in hibrid u Evropi), potom ASX i na kraju Eclipse Cross. Ova tri SUV-a imala su učešće od 64% u prodaji Mitsubishija u prvoj polovini tekuće godine.

Kako tvrdi ANE u ponudi do kraja 2021. godine ostaće modeli Space Star/Mirage i L200. Potpuno je jasno da je ovo uvod u potpuni egzodus ove marke iz Evrope, jer je nemoguće da će opstati sa navedenim automobilima u ovom delu sveta. Posebno je čudna odluka da se povuče Outlander PHEV koji je imao odličnu prodaju na Starom kontinentu.

Mitsubishijevi dileri i uvoznici već su se pobunili protiv ovakvih naprasnih odluka japanske kompanije, a kao so na ranu dolazi podatak da će morati da daju velike popuste kako bi uspeli da prodaju vozila koja trenutno imaju na lageru.

Zvaničnici japanske marke još uvek nisu komentarisali navode koji su se našli u javnosti, ali s obzirom na to da je u pitanju ozbiljan i verodostojan portal, izvesno je da su u pitanju istinite tvrdnje.

Podsetimo, Mitsubishi je prošlog meseca saopštio i da šalje legendarni model Pajero u penziju, što sveukupno odaje utisak kompletnog osipanja ovog brenda.

AutoRepublika 

(2202)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Marko

Steta za l200

Branko

Zapravo se prezentacija nasljednika Outlandera PHEV i Eclipse Cross-a koji su trebali zamijeniti aktualne modele 2021. “zamrzava” do 2023: “Mitsubishi Motors Corporation, at its July 27, 2020 board of directors meeting, resolved to freeze the introduction of new models to the European market.” Čekaju da vide efekte Covid19 krize. Space Star i L200 ostaje do daljnjeg.

Izmenjeno 3 godine pre od strane Branko
Marko

Znaci ipak ostaje. Za naslednika pajera je pod znakom pitanja.