1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen smenjuje šefa za razvoj softvera
Volkswagen smenjuje šefa za razvoj softvera
1

Volkswagen smenjuje šefa za razvoj softvera

375
1
Podelite sa prijateljima:

Očigledno je da su problemi koje imaju novi Golf i ID.3 sa sofverom bili dovoljno veliki da se spremi otkaz za Kristijana Sengera. 

Nemački Handelsblatt javlja da je Senger već viđen na izlaznim vratima u Volkswagenu. Ovaj menadžer deo je velike grupe novih rukovodialaca koje je u kompaniju doveo Herbert Dis, šef cele Volkswagen grupacije, sa ciljem da se izvedu pripreme za elektrifikaciju i brza taj proces.

Kristijan Senger je nekada radio za BMW, gde je učestvovao u stvaranju modela i3, a kao jedna od značajnijih stavki u njegovom portfoliju stoji da je bio jedan od rukovodilaca razvoja modularne platforme VW grupe za baterijske modele – odnosno MEB arhitekture.

Uprava Volkswagena vidi upravo softver kao jedan od najvažnijih delova za budućnost EV modela i žele da budu lideri u ovom segmentu, no nedavni veliki problemi sa osmom generacijom Golfa i modelom ID.3 doveli su Sengera na korak do otkaza.

Očito je da su u Volkswagenu u toku velika previranja, te da svi oni koji su pozivali na „štednju i restruktuiranje“ nisu dobro prošli u sukobu sa predstavnicima moćnih nemačkih radničkih sindikata. Nedavno se pojavila vest i da će Bernard Majer, šef Škode, biti uklonjen sa svoje pozicije, iako je do sada beležio fantastične uspehe na čelu češkog brenda.

Senger će izgleda osim mesta na čelu odeljenja za razvoj softvera izgubiti poziciju i u Upravnom odboru Volkswagen grupe. Izgleda da je u VW grupaciji počela velika „čistka“ menadžera, jer su pre Sengera posao izgubili i visokorangirani rukovodioci Andreas Renšler i Stefan Somer.

AutoRepublika 

(375)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
BojanNeki

Ovo je verovatno pokazatelj da je stanje u VW, bar što se tiče ID projekata mnogo gore nego što se pretpostavlja.