1. Home
  2. Vesti
  3. Jaguar odlaže premijeru električnog XJ
Jaguar odlaže premijeru električnog XJ
1

Jaguar odlaže premijeru električnog XJ

162
1
Podelite sa prijateljima:

Debi buduće električne perjanice Jaguara, EV varijante modela XJ, odložen je za kraj naredne godine.

Britanski Sunday Times prenosi da će XJ biti prikazan tek u poslednjem kvartalu iduće godine, što drastično menja dosadašnje planove Jaguara. Naime, ova marka planirala je da navedeni EV prikaže krajem tekuće godine, a da na tržište stigne već početkom 2021. godine.

Jaguar Land Rover, koji je inače u svojini indijske Tata grupe, bio je usred restruktuiranja poslovanja pre nego što je udarila pandemija sa koronavirusom. Otada britanski proizvođač koji čine ovaj entitet beleže veoma loše rezultate, kao uostalom i veći deo automobilske industrije.

Stoga su izgleda u Jaguaru rešili da srežu sve troškove koji nisu u vezi sa proizvodnjom i prodajom vozila, te će sve premijere koje nisu od krucijalnog značaja biti pomerene odnosno odložene. U kratkoj izjavi pres zvaničnika Jaguara stoji da je ova marka i dalje posvećena razvoju električnog XJ, kao i da dugoročni planovi u vezi sa izgledom game vozila tog brenda ostaju neizmenjeni.

Ostrvski mediji navode i da su čelnici JLR-a podržali ostale britanske proizvođače, te da zajednički više veliki pritisak na tamošnju vladu da se obezbede subvencije za kupovinu novih automobila, ili da se omogući državna podrška za novi program po principu „staro za novo“.

AutoRepublika 

(162)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Branko

COVID-19 i Brexit; o tome će ovisiti sudbina proizvodnje Jaguara u UK. Ako ne postignu trgovinski sporazum sa EU, eto nam Jaguara iz Slovačke, Češke, Turske,.. pa zašto ne i Srbije?