1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla mora da opozove više od 475.000 automobila!
Tesla mora da opozove više od 475.000 automobila!
0

Tesla mora da opozove više od 475.000 automobila!

195
0
Podelite sa prijateljima:

Veliki problem za američku marku…

Taman kada se pomislilo da je Tesla uspeo da reši brojne probleme sa kvalitetom vozila, stiže novi opoziv. Ovaj put predmet su Model S i Model 3, sa ukupno 475.318 pogođenih vozila.

Teslin Model 3 je ipak više pogođen sa 356.309 jedinica koje moraju u servise, dok je kod Modela S brojka nešto manja i iznosi 119.009 četvorotočkaša.

Priuštivija berlina opozvana je zbog problema sa kamerom, odnosno kablovima u vezi sa istom. Naime, kabal kamere koji se nalazi u prtljažniku mogao bi posle određenog vremena da se ošteti (zbog otvaranja gepeka) što dalje dovodi do muka u vezi sa prenosom slike sa kamere na ekran u kabini.

Tesla ističe da su opozivom pogođeni primerci Modela 3 proizvedeni između 15. jula 2017. godine i 30. septembra 2020. Američki brend će proveriti stanje kablova u predmetnim automobilima, pa ukoliko ima potrebe instaliraće nove.

Model S ima nešto drugačijih nedaća… Ovde je u pitanju problem sa zatvaranjem prednjeg prtljažnika, odnosno frunk-a kako ga u Tesli nazivaju. Američka marka ističe da će problemi kod ova automobila biti rešeni besplatno, kao i da do sada nije bilo nesreća, niti povređenih osoba u vezi sa navedenim nedostacima kod njihovih vozila.

AutoRepublika 

 

(195)

Podelite sa prijateljima:
tags:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments