1. Home
  2. Vesti
  3. Ford po peti put eliminisao Lincoln Continental iz ponude
Ford po peti put eliminisao Lincoln Continental iz ponude
1

Ford po peti put eliminisao Lincoln Continental iz ponude

256
1
Podelite sa prijateljima:

Odluka Forda da eliminiše sve putničke automobile iz ponude je pogodila i njegov premijum brend Lincoln. Nakon što je pre nekoliko meseci model MKZ nestao iz palete, danas je ista sudbina pogodila i luksuznu limuzinu Continental. Ovaj automobil se proizvodio u pet navrata kroz istoriju, a najveće momente slave je doživeo u predratnom periodu kada je bio jedan od prvih izuzetno uspešnih aerodinamičnih američkih modela u istoriji.

Lincoln Continental – otvaranje vrataSvet ga pamti i kao zvanično prevozno sredstvo američkih predsednika, a u jednom Continentalu iz 1963. godine je ubijen Džon Kenedi. Sadašnja generacija je stigla na tržište krajem 2016. godine, ali nikada nije opravdala očekivanja. Najveća prodaja je zabeležena godinu dana kasnije kada je Continental pronašao 12.012 kupaca, ali je od tada bila u postepenom padu. Potrebno je spomenuti da ova odluka važi samo za Ameriku pa će se automobil nastaviti prodavati u Kini još najmanje godinu dana.

Šta je tačno bio razlog skromne popularnosti? Pa pre svega, i vrapci na granama znaju da su krosoveri i terenci trenutno u modi, pa Lincoln želi da obrati veću pažnju na njih. Proizvođač trenutno u ponudi poseduje modele Corsair, Nautilus, Aviator i Navigator, a sprema i svoj prvi električni krosover koga su mediji nazvali Mark E.

Dodatni problem je bio i onaj da je Continental delio produženu platformu sa modelom Fusion/Mondeo, mada je Lincoln pokušavao da se razlikuje po nekim specijalnim karakteristikama, kao što su zadnja „kontraš“ vrata i moćni 3,0-litarski turbo agregat sa 400 konjskih snaga.

Continental je na taj način postao još jedna žrtva među premijum automobilima u Americi, a ranije je ista sudbina zadesila i Mercedes SL i SLC, Lexus GS, Acuru RLX i mnoge druge.

AutoRepublika

(256)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Zoca

Mislim da su konzumenti u dobroj meri bili indolentni prema Kontinentalu zbog Fusion arhitekture.Sadasnja CD6 platforma (Aviator.Explorer)bi bila relevantna za naslednika .