1. Home
  2. Vesti
  3. U Nemačkoj se naveliko krši zabrana vožnje za starije dizele
U Nemačkoj se naveliko krši zabrana vožnje za starije dizele
6

U Nemačkoj se naveliko krši zabrana vožnje za starije dizele

825
6
Podelite sa prijateljima:

Mnogi vozači se ne pridržavaju zabrane vožnje za starije dizel automobile u Nemačkoj. To se posebno odnosi na Darmštat, mada su tamo kazne za dotični prekršaj najveće.

U Hamburgu, Berlinu, Štutgartu i Darmštatu, vlasti su do sada zabeležile više od 15.000 kršenja tranzitnih zabrana za starije dizel automobile. Izrečene su novčane kazne u iznosu od oko 1,6 miliona evra, mada još uvek nije jasno koliki će biti konačan broj prijava. Pored toga, verovatno će biti znatno više onih neprijavljenih prekršaja.

Među navedenim gradovima, Darmštat kolo vodi. Otkada je uvedena restrikcija za starije modele automobila s dizel ali i benzinskim motorima, početkom juna 2019., 12.137 vozača automobila i kamiona nije poštovalo propis. Zabrana vožnje se odnosi na dve glavne saobraćajne arterije, a odnosi se na dizel modele do Evro 5 standarda i benzinske do Evro 2. U obe zone je određeno ograničenje brzine do 30 km/h. Po gradskim vlastima, prekršaji u Darmštatu su evidentirani gotovo isključivo preko kamera koje kontrolišu brzinu i prelazak preko crvenog svetla na semaforu. Za vozače koji su detektovani postoji i klasifikacija po stepenu zagađivanja.

Slično je i u Štutgartu. Ne postoje posebne kontrole za dizelaše. Ako je, primera radi, automobil snimljen ili uhvaćen prilikom nedozvoljenog parkiranja, proverava se u isto vreme da li potpada pod restriktivne mere vožnje. U Štutgartu je prošle godine registrovano 2.943 kršenja zabrane vožnje za starija dizel vozila. Podaci se odnose na period od aprila do kraja decembra 2019.

(825)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ja mislim da bi ekološki bilo razumno sve te prekršioce odmah pred streljački vod …

Peki

Ufff nemoj tako rigorozno, jer sam ga i ja na..bo! Vratih juce test auto pa sedoh u mog matorog Megana dizel i pravac u centar Pariza. Nisam se ni setio da je zabranjeno radnim danom od 08-20h…

Don

Jesil fasovo kaznu?

džale

treba biti lud pa uvesti ovakve zabrane za dizel ili bilo koji automobil, a važno je da se i kod nas javljaju pacijenti se eko predznakom koji kući lože lignit i stare gume

Don

I kad se sijeku šume i gradi na izvoru vode, onda izadje svega njih 250, što je dokaz koliko je narod svjestan nečega, a svi protesti masa su ionako orkestrirani i vodjeni od službi, narod se možda jedino digao za vrijeme m.gubca a znamo kako je to završilo. Tako da je priča o ekologija bacanje prašine u oči kako bi se iza tog celofana nešto drugo odvilo.

Zoca

Pragmaticni su .Od kazni pare migrantima..