1. Home
  2. Vesti
  3. Šef Daimlera upozorava da će se efekti krize osetiti kasnije
Šef Daimlera upozorava da će se efekti krize osetiti kasnije
1

Šef Daimlera upozorava da će se efekti krize osetiti kasnije

178
1
Podelite sa prijateljima:

Izvršni direktor Daimlera, Ola Kelenijus, upozorio je da će se efekti aktuelne krize nastale pandemijom korona virusa osetiti kasnije, te da će biti pogođena kompletna automobilska industrija. 

Kelenijus veruje da će čelnici automobilskih proizvođača biti primorani na neke teške i nepopularne mere, kao što je pre svega otpuštanje radnika, ali i smanjivanje plata zaposlenima. Šef Daimlera naglasio je da će do istih mera doći i u toj kompaniji, s tim da je potvrdio da će doći do „drastičnih rezova“ kada je reč o platnim spiskovima.

On je potvrdio da će kod rukovodilaca doći do većeg smanjenja plate nego kod „običnih“ radnika. Kelenijus je ovakve mere opravdao teškim stanjem na globalnom tržištu, te je istakao da je neophodno finansijski zaštititi Daimler i omogućiti dalje investiranje u razvoj novih tehnologija.

Ola Kelenijus izjavio je da postoji opravdan strah zbog velikih problema na globalnom nivou, te da je zbog toga bitno izvršiti brže restruktuiranje kompanije.

Daimler je svoje planove u vezi sa restruktuiranjem izneo još u novembru prethodne godine. Prema toj strategiji, nemački gigant otpustiće čak 10.000 radnika, što će doneti uštede na platama od 1,4 milijarde evra do 2022. godine. No, nemački mediji preneli su informacije od neimenovanih izvora da Kelenijus i ostatak rukovodstva planiraju da podele još 10.000 otkaza u narednih pet godina.

Krajem prošle godine Daimler je imao oko 299.000 zaposlenih, što je poprilično veliki broj, ali treba imati u vidu i da je gro radne snage uposleno u Nemačkoj. Pres odeljenje Daimlera navelo je da su izveštaji koji prenose nemački mediji „čista spekulacija i ništa više“.

AutoRepublika 

(178)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
DOLF

Posle isplate bonusa!