1. Home
  2. Vesti
  3. Ford Bronco i sa Lincolnovim V6 motorom?
Ford Bronco i sa Lincolnovim V6 motorom?
0

Ford Bronco i sa Lincolnovim V6 motorom?

178
0
Podelite sa prijateljima:

Ford Bronco je jedna od najvećih premijera koja je zahvatila američku automobilsku industriju, ali zvanični debi je nekoliko puta odložen zbog poznate epidemije virusa korone.

Kompanija je prethodnih dana objavila vest da će virtuelna premijera usledeti sledećeg meseca, a kako prenosi RevMatchTV kanal na sajtu YouTube, automobilska javnost će izuzetno biti veoma iznenađena.

To se ne odnosi na dizajn pa je publika prethodnih meseci videla veliki broj špijunskih fotografija koje nagoveštavaju da će novi Bronco biti u retro stilu i izuzetno kockast, sa ponudom modela s dvoje i četvoro vrata. Podatak koji privlači najviše pažnje je ispod haube, a prema pomenutom izvoru Bronco će moći da se naruči i sa Lincolnovim fantastičnim 3,0-litarskim V6 motorom.

Još tokom 2019. godine smo saznali da će standardan agregat biti 2,3-litarski turbo benzinac s četiri cilindra. On se ugrađuje u mnogobrojne Fordove modele, od velikog terenca Explorera pa sve do sportista kao što su Mustang i Focus ST. Pošto je Bronco „jako blizak“ mehanički s pikapom Ranger, za očekivati je da će njegova snaga iznositi identičnih 270 „konja“.

Takođe se očekivao i 2,7-litarski turbo V6 iz modela F-150 i Edge ST, a on razvija 335 konjskih snaga. Međutim, Ford se očigledno neće tu zaustaviti pošto bi navedeni Lincolnov agregat povećao performanse na još veći nivo i pružio Fordu veliku prednost u poređenju sa rivalima kao što su Jeep Wrangler i Toyota 4Runner.

Pomenuti motor razvija 400 „grla“ u modelu Aviator, a u ponudi je i hibridni model sa 94 konjske snage više. Iako nam je Ford javno obećao da će Lincolnova mehanika biti ekskluzivno rezervisana samo za ovaj premijum brend, odluka je navodno pala iz razloga što Fordov veći 3,5-litarski turbo benzinac nije mogao da stane ispod haube bez većih modifikacija.

Očekuje se da će standardan menjač biti desetostepeni automatski, a kruže priče da će neke verzije pružati i novi sedmostepeni manuelni.

U svakom slučaju. više zvaničnih informacija će biti poznato narednog meseca.

AutoRepublika 

(178)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments