1. Home
  2. Vesti
  3. Ovo je novi Buick Envision
Ovo je novi Buick Envision
7

Ovo je novi Buick Envision

233
7
Podelite sa prijateljima:

Buick je izbegao sudbinu Pontiaca i Saturna pre desetak godina i uspeo da preživi veliku recesiju, ali situacija na domaćem tržištu je daleko od sjajne. Prošle godine u Americi je isporučeno samo 206.929 vozila, što je tek delić prodaje od pre dvadeset ili trideset godina. Međutim, popularnost je zaslužio u Aziji gde je prodaja procvetala u Kini. Na tamošnjem tržištu, Buick godišnje privlači oko 1,2 miliona kupaca, pa niko nije iznenađen što novi modeli kompanije, prvo dožive debi u najmnogoljudnijoj državi na svetu. Envision je takođe prvi Buick koji se proizvodi ekskluzivno u Kini, a zatim odatle izvozi u ostatak sveta.

Buick Envision – prednji kraj

U svakom slučaju, proizvođač kaže da je Envision potpuno nov model za 2021. godinu, a sve je počelo od dizajna. Za njega se postarala stilista bratkog brenda GMC Helen Imsli, koja je još ranije najavila da je plan bio pružiti linije sa sportskih automobila na krosoverima.

Verovatno niko nije mogao da pretpostavi koliko daleko će otići, pa Envision svakako deluje kao jedan od najviše sportskih proizvoda na četiri točka u klasi. Još uvek se može primetiti i povezanost sa Opelom, koji se nekada nalazio u vlasništvu General Motorsa, a Buickovi modeli su imali duboku vezu sa nemačkim brendom.

 

Velika pažnja je posvećena i enterijeru, a sve s ciljem da Buick ponovo predstavlja proizvod iz premijum klase. Poveći 10-inčni monitor je pomeren 18 stepeni prema vozaču, što je retkost za neki američki brend gde se sve uvek zasnivalo u kockastom stilu. Oni koji su imali prilike da vide unutrašnjost novajlije, kažu da bi Envision mogao proći i kao Cadillacov model, što je ironično pošto se proizvodi na identičnoj E2 platformi kao nedavno predstavljeni Cadillac XT4.

Kada je reč o mehanici, za sada je potvrđen samo 2,0-litarski turbo benzinac sa 252 konjske snage. Amerikanci su u prošlosti mogli da biraju i 2,5-litarski atmosferac, ali se on verovatno neće vraćati naredne godine. Jedini menjač u izboru je devetostepeni automatik koji prenosi snagu na prednje ili sva na četiri točka.

 

Pre nego što se novi Envision pojavi u prodaji, očekuje se i debi u Americi i to najverovatnije na Salonu automobil u Los Anđelesu koji se održava u novembru. Barem tako stoji u planu još uvek, ali za nešto se očigledno pita i korona.

AutoRepublika

(233)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Nijedan posmatrač se neće dati prevariti, ovo je Opel Insignia poslednje generacije u SUV izdanju, kako spolja tako i iznutra.Još samo da se umjesto 3 štita okači opelova munja i to je jedan kompletan Opel.Zašto Opel nije ranije, prije Insignie predstavio ovaj SUV na evropskom tržištu gdje kupci luduju za proizvodima iz ovog segmenta pravo je pitanje koji bi trebalo uputiti rukovodstvu firme.?

Milos

Aj bar da su odradili auto na opelovoj platformi, mada nisam siguran ni da li opel ima vise svoje platforme.. al ovi samo skinu Opelov znak sa Grandland X i stave Buick logo. Da su bar napucali motor kao Brabus sto radi sa Mercedesima pa da kazes super, al ovi samo logo promene i to je to. Smesno stvarno.

Yankee

Koji Opel Grandland ima 2.0 turbo motor (jedini motor u ponudi Envisiona)? Envision je inace debitovao jos 2014. godine – pune 3 godine pre Grandlanda.

Milos

Pa to je 2.0 turbo od General Motorsa, normalno da ce da koristi motor svoje grupacije. Inace je dizajn ocigledno Grandland X.. Kakve ima veze koji model je kada izasao.. Pa taj Envision iz 2014. je ustvari Opel Antara, ukucaj na netu pa ces videti. Sada su uradili Buick Regal 2020 po Insignia 2017.

Yankee

Spomenuo sam motor jer si se gore zalio kako nisu napucali motor. Vidis da jesu, cim Envision ima daleko mocniji motor od Grandlanda, znaci nije da su „samo zamenili oznaku“.
I Antara je debitovala tek 2016, znaci 2 godine posle Buicka.

kola

buik pravi azijata sa amerikom nema veze cak mu napred pise nesto na kineskom. eto jenki vidis jedan buik spao na 2 iljade kubika. nema hibrida nema srenj..a a evropu forsiraju na hibrid i baterje

Izmenjeno 3 godine pre od strane kola
Yankee

Buick je imao aute sa 2000 kubika (preciznije 1800 kubika) jos pocetkom 1980-ih godina …

comment image